Constanța: Captură record de țigări de contrabandă în Portul Agigea, estimată la 2,5 milioane euro - surse

Constanța: Captură record de țigări de contrabandă în Portul Agigea, estimată la 2,5 milioane euro - surse

Vameșii constănțeni din Portul Constanța sud-Agigea au realizat, luni, cea mai mare captură de țigări de contrabandă din ultimii cinci ani, cu o valoare estimată la 2,5 milioane de euro, după ce au interceptat un transport clandestin sosit din Thailanda, pentru o societate comercială din București.

Surse din cadrul Direcției Regionale Vamale au relevat că în urma unor suspiciuni întemeiate în legătură cu un import efectuată din Thailanda de o companie românească, cu sediul în București, au verificat cu scannerul mai multe containere sosite în terminalul specializat din Portul Agigea.

Astfel a fost descoperit un transport disimulat, conținând 14 milioane de țigarete inscripționate cu mărcile Richman și Goldmond, în valoare totală de 2, 5 milioane de euro, împachetate și depozitate în baxuri, fără sigilii specifice.

Marfa de contrabandă a fost inventariată și reținută de autoritățile vamale până la finalizarea anchetei.

AGERPRES / (AS — autor: Dan Mihăescu, editor: Marius Frățilă, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale