Constanţa: CJSU a decis obligativitatea purtării măştii în zonele de promenadă din staţiuni între orele 18,00-24,00

Constanţa: CJSU a decis obligativitatea purtării măştii în zonele de promenadă din staţiuni între orele 18,00-24,00

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa a decis, joi după-amiază, instituirea unei măsuri suplimentare de protecţie împotriva infectării cu SARS-Cov-2 ce prevede purtarea măştii chirurgicale pe faţă de către persoanele ce frecventează zonele de promenadă din staţiunile turistice, a declarat prefectul George Niculescu.

Potrivit prefectului George Niculescu, în toate staţiunile turistice litorale de interes naţional, în zonele tradiţionale unde se creează aglomerări, precum esplanadele din Eforie, Mamaia Năvodari, Costineşti sau Constanţa, se instituie obligativitatea purtării măştilor chirurgicale de protecţie în intervalul orar 18,00-24,00.

''Cu unanimitate a fost votată, în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), propunerea venită din partea DSP Constanţa de introducere a obligativităţii purtării măştii în spaţii deschise, în care se formează aglomerări, în spaţii deschise, în care distanţa fizică de doi metri între persoane nu se poate respecta, aşa cum este în pieţe, oboare, târguri, curţile exterioare lăcaşelor de cult, peroanele gărilor, staţiile de autobuz, etc. Pentru zonele de promenadă care se află în judeţul Constanţa, în toate staţiunile turistice de interes naţional, zone tradiţionale unde se creează aglomerări la Eforie, Mamaia şi celelalte staţiuni turistice din judeţ, se introduce obligativitatea purtării măştilor de protecţie în intervalul orar 18,00-24,00. Această decizie a fost luată în urma analizei riscului de transmitere a virusului COVID-19 şi în urma unei adrese primite din partea IPJ Constanţa în ceea ce priveşte valorile de trafic şi fluxul de persoane în aceste intervale orare'', a declarat prefectul Niculescu.

În privinţa programului de funcţionare a teraselor restaurantelor de pe litoral, prefectul George Niculescu a invocat prevederile Hotărârii de Guvern care statuează regimul orar în contextul pandemiei, subliniind că în cadrul şedinţei CJSU nu s-a discutat despre închiderea acestora de la ora 23,00.

''Acest program, scrie în hotărârea de guvern foarte clar, sunt stabilite prin hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă numărul 37, publicată cu o zi în urmă, şi se aplică în zonele, aşa cum scrie la punctul patru, în unităţile administrativ-teritoriale care prezintă un număr mare de infectări în această perioadă, şi un risc mare de transmitere, din punct de vedere epidemiologic. Ei bine, în judeţul Constanţa, astăzi, avem 27 de cazuri de îmbolnăviri, în scădere faţă de numărul de ieri, iar acest aspect nu a fost dezbătut în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, astăzi'', a conchis prefectul George Niculescu.

De asemenea, în şedinţa CJSU a mai fost aprobată suplimentarea planului paturilor pentru bolnavii de COVID-19, cu 36 de locuri la Spitalul Municipal Mangalia, precum şi suplimentarea listei spaţiilor de carantină din judeţul Constanţa, cu locuri din subordinea Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport. AGEPRES / (AS - autor: Dan Mihăescu, editor: Marius Frăţilă)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...