Constanţa: Conducerea SCJU a demarat o anchetă administrativă în urma neregulilor constatate de ministrul Sănătăţii

Constanţa: Conducerea SCJU a demarat o anchetă administrativă în urma neregulilor constatate de ministrul Sănătăţii

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa a anunţat, luni, că a demarat de urgenţă o anchetă administrativă, pentru luarea măsurilor ce se impun în urma neregulilor constatate de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, după o vizită inopinată pe care făcut-o noaptea trecută la unitatea medicală.

"În urma vizitei efectuate în cursul serii de 07.04.2019, de către ministrul sănătăţii, Sorina Pintea şi preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu, Conducerea SCJU 'Sf. Apostol Andrei' Constanţa s-a autosesizat şi a demarat de urgenţă o anchetă administrativă în vederea luării măsurilor care se impun faţă de cazurile semnalate", a informat, printr-un comunicat de presă, conducerea unităţii medicale.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a cerut demiterea asistentei şefe de la Secţia de neurologie şi a celei de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) în urma unei vizite pe care a efectuat-o, în noaptea de duminică spre luni, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) "Sf. Apostol Andrei" din Constanţa.

Ministrul a spus, la finalul vizitei care a durat aproximativ o oră, că la Secţia de neurologie a găsit "dezastru, mizerie, debandadă, o lipsă de organizare totală". Ea a menţionat că povestea cu "merge şi aşa" nu o mai tolerează.

"Am propus schimbarea asistentului şef de pe Secţia neurologie. Dar, (...), directorul de îngrijiri al spitalului are nevoie de un avertisment, pentru că trebuie să supravegheze aceste aspecte. (...) Povestea cu merge şi aşa eu nu o mai tolerez", a declarat ministrul Sănătăţii.

Sorina Pintea a discutat şi cu aparţinători ai pacienţilor aflaţi la UPU, aceştia reclamând că se aşteaptă prea mult pentru preluarea bolnavilor de medici şi că nu primesc informaţiile necesare.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Horia Ţuţuianu, prezent la SCJU în timpul vizitei ministrului Sănătăţii, a menţionat că a cerut ca două asistente şefe să îşi prezinte demisiile din funcţii. Totodată, el l-a criticat pe managerul unităţii medicale, Cătălin Grasa, că deşi a fost anunţat, nu a ajuns la spital în timpul controlului.

"Am cerut impetuos ca doamna de la Secţia de neurologie să aibă demisia pe masa managerului şi doamna de la triaj de la UPU, la fel. (...) Referitor la managerul spitalului, o să fac o analiză mai competentă pentru că are trei termene de îndeplinit, Casa Soarelui, Radioterapia şi Secţia exterioară - Centrul multifuncţional de la Năvodari. Dacă nu respectă cele trei termene, poate să vină cu demisia pe masă. Mai am puţină răbdare", a spus Ţuţuianu. AGERPRES / (A, AS - autor: Nona Jalbă; editor: Marius Frăţilă, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa foto: Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta /facebook.com


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”