Constanţa: Fregata 'Regina Maria' a finalizat o nouă misiune internaţională sub pavilionul NATO

Constanţa: Fregata 'Regina Maria' a finalizat o nouă misiune internaţională sub pavilionul NATO

Fregata "Regina Maria" (F-222), cu un elicopter IAR-330 Puma Naval ambarcat, a revenit, joi, în Portul Militar Constanţa, la finalul misiunii internaţionale în cadrul Grupării navale permanente NATO SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group Two), informează Statul Major al Forţelor Navale (SMFN).



Potrivit sursei citate, bastimentul românesc a executat, în perioada 9-29 iulie, acţiuni militare şi activităţi de instrucţie, conform unor scenarii de luptă în diferite medii de acţiune, maritim, subacvatic şi aviatic, la standarde NATO, în Marea Neagră, ca parte a Grupării navale permanente NATO SNMG-2.

La finalul celor aproximativ 3.500 de mile parcurse în bazinul pontic, sub pavilion NATO, echipajul navei, alcătuit din 240 de militari şi comandat de comandorul Victor Durea, a raportat, în faţa Locţiitorul Comandantului Flotei, contraamiral de flotilă Ion Condur şi a comandantul Flotilei 56 Fregate, contraamiral de flotilă Valentin Iacoblev: "Misiune îndeplinită!".

Prin participarea marinarilor militari români la eforturile Comandamentului Maritim NATO de a asigura securitatea maritimă a Alianţei, Forţele Navale Române contribuie la creşterea stabilităţii în zona de responsabilitate din vestul Mării Negre. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”