Constanța: Incendiu violent la depozitul unei firme de colectare a deșeurilor chimice

Pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea se luptă să pună sub control incendiul izbucnit miercuri dimineață la depozitul din comuna Lumina al unei firme care are ca obiect de activitate colectarea deșeurilor chimice.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Dobrogea, Anca Chiriță, incendiul a fost semnalat prin numărul de urgență 112 de re un localnic din Lumina și în cel mai scurt timp la fața locului au fost mobilizate 6 autospeciale cu spumă și apă, fiind trimisă și o autospecială de tip CBRN, specializată în acțiuni de neutralizare a substanțelor chimice periculoase. De asemenea, Serviciul Județean de Ambulanță (SAJ) a deplasat la locul incendiului trei ambulanțe.

Martorii spun că focul ar fi izbucnit accidental în zona vegetației uscate și s-a extins ulterior spre perimetrul depozitului incendiind un container cu vopseluri care ard violent, producând explozii ale cutiilor în care sunt ambalate.

În jurul orei 11.00, fumul gros, provocat de focul care arde de la ora 9.00, s-a înălțat la sute de metri altitudine, astfel că locul incendiului, situat pe malul Canalului Poarta Albă—Midia poate fi localizat chiar din Constanța. Localnicii spun că depozitul pentru deșeuri chimice a fost amenajat în fostele grajduri ale cooperativei agricole din localitate și că nu este dotat cu hidranți, astfel că lupta pompierilor cu focul poate să fie anevoioasă.

Nu s-au înregistrat intoxicări cu fum sau arsuri în rândul angajaților de la depozitul de chimicale.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

2 Prefectul Clujului, soţia şi baieţelul de nouă luni, diagnosticaţi cu COVID-19 / Prefectul: Gândiți-vă de două o…

3 După șase luni de coronavirus: 5 întrebări la care oamenii de știință încă nu au răspunsul

4 De citit / Un profesor american spune adevărul despre șobolanul pe care Dragnea îl admira și căruia i-a dat chei…

5 Cine este românca depistată pozitiv la coronavirus în insula Creta