Constanţa: Incidenţa cazurilor de COVID-19 în municipiul reşedinţă de judeţ a ajuns la 2,13

Constanţa: Incidenţa cazurilor de COVID-19 în municipiul reşedinţă de judeţ a ajuns la 2,13

Incidenţa cazurilor de COVID-19 în municipiul Constanţa a fost, marţi, de 2,13, conform datelor comunicate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP), astfel că în şedinţa de analiză Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a decis ca în localităţile unde incidenţa depăşeşte 1,5 la 1.000 de locuitori populaţia să fie avertizată prin sistemul RO-ALERT, informează Prefectura Constanţa.

Potrivit sursei citate, în aceeaşi şedinţă CJSU a constatat încadrarea oraşului Eforie în rata de incidenţă cuprinsă între 1,5 la 1.000 locuitori şi 3 la 1.000 locuitori şi modificarea scenariilor de funcţionare în opt unităţi de învăţământ din judeţul Constanţa.

Astfel, în urma depăşirii ratei incidenţei cumulate a cazurilor COVID-19, în ultimele 14 zile, de 1,5 la 1.000 de locuitori, s-a aprobat ca Primăria Oraşului Eforie să întreprindă demersuri pentru respectarea pe teritoriul localităţii a măsurilor pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2, conform hotărârii nr. 41 a CJSU Constanţa, devenind obligatorie purtarea măştii în spaţii aglomerate, restaurante şi cafenele să funcţioneze cu activitate redusă la 30% din capacitate etc.

În ceea ce priveşte modificarea de scenarii în sistemul de învăţământ, două unităţi vor trece din scenariul 2, în scenariul 3: Grădiniţa cu Program Prelungit "Piticot" Constanţa, până pe 3 noiembrie, în urma confirmării a trei angajaţi şi Colegiul Comercial "Carol I" Constanţa (pentru o clasă a XII-a), până pe 4 noiembrie, în urma confirmării unui elev.

De asemenea, şase unităţi de învăţământ trec din scenariul 3, în scenariul 2. Cinci dintre acestea, ca urmare a finalizării perioadei în care a fost aprobat prin CJSU scenariul 3: Şcoala Gimnazială nr. 11 "Dr. Constantin Angelescu" Constanţa (o clasă a IV-a şi o clasă a VIII-a), Şcoala Gimnazială nr. 23 "Constantin Brâncoveanu" Constanţa (o clasă a II-a şi o clasă a VIII-a), Şcoala Gimnazială "Petre Ispirescu" Constanţa (o clasă I), Şcoala Gimnazială Spectrum Constanţa (o clasă a V-a) şi Şcoala Postliceală "Hipocrate" Constanţa.

Şcoala Gimnazială "Adrian Ghencea" Săcele trece din scenariul 3, în scenariul 2, ca urmare a scăderii ratei incidenţei cumulate sub pragul de 3 la 1.000 locuitori în localitatea Săcele. AGERPRES / (AS autor: Dan Mihăescu, editor: Karina Olteanu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu