Constanța: Judecătoria a amânat pentru la toamnă audierea copiilor în Dosarul "Micul Regat"

Constanța: Judecătoria a amânat pentru la toamnă audierea copiilor în Dosarul "Micul Regat"

Judecătorul de caz a dat un nou termen pentru sfârșitul lunii septembrie în Dosarul Centrului educațional și de dezvoltare timpurie "Micul Regat" din Constanța, deoarece Jandarmeria nu a putut pune în aplicare vineri mandatele de aducere la audiere în instanță a cinci minori citați de magistrat.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Constanța, Răzvan Puiu Ivan, a declarat că mandatele de prezentare la audiere nu au fost puse în aplicare pentru că echipajele Jandarmeriei, alcătuite din femei-ofițer însoțite de psihologi și asistenți de la Direcția de Protecție a Copilului, nu i-au găsit pe copii la reședințele indicate de instanță, părinții acestora motivând că sunt plecați din oraș.

În fața acestei noi situații, judecătorul de caz, Bogdan Alexandru Arhip, a amânat procesul programând un nou termen pentru data de 23 septembrie. Avocații au solicitat din nou renunțarea la audierea minorilor, cerere respinsă de judecător, care a hotărât să emită noi mandate de aducere pe numele acestora pentru termenul următor și a cerut Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța să trimită reprezentanți în instanță la termenul la care vor fi audiați copiii. De asemenea, magistratul l-a avertizat pe avocatul care solicită renunțarea la audierea copiilor că îl va amenda dacă insistă cu acest comportament, precizând că nu va încheia cercetarea judecătorească a cazului fără audierea minorilor, aceștia fiind constituiți ca parte în caz, alături de părinții lor și cu pretenții de despăgubire în valoare de câte 100.000 de euro.

În replică, tutorii legali ai copiilor ce urmează să fie audiați în dosar au formulat cerere de strămutare a procesului, după ce Judecătoria Constanța a respins toate cererile de recuzare a completului ce s-au formulat în cauză, hotărârea urmând să fie pronunțată de Curtea de Apel Constanța până la noul termen din septembrie.

Pe 12 iulie, vicepreședintele Judecătoriei Constanța, magistratul Alina Jurubiță, a susținut, într-o conferință de presă, dreptul judecătorului de caz de a administra toate probele și a audia martorii necesari în dosarul 'Micul Regat'.

'Nu există o regină a probelor. Judecătorul trebuie să aibă în vedere toate probele din dosar. Judecătorul Arhip rămâne judecător în acest dosar. Nu va fi cercetat de Curtea de Apel Constanța, ci de CSM. Părinții pot fi amendați dacă cei mici nu sunt aduși la instanță. Răspunderea pentru orice prejudiciu aparține judecătorului de dosar', a spus magistratul Alina Jurubiță.

De asemenea, vicepreședintele Judecătoriei Constanța a mai spus că în dosarul 'Micul Regat', aflat pe rolul instanței, au fost soluționate cinci cereri de recuzare, toate fiind respinse ca neîntemeiate, și a precizat totodată că minorii sunt părți civile în dosar.

În dosarul Centrului educațional și de dezvoltare timpurie ''Micul Rega'' din Constanța, mai multe cadre didactice de la această instituție sunt acuzate de purtare abuzivă, ele fiind judecate după ce au fost reclamate că au maltratat copiii.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...