Constanţa: Mohammad Murad a anunţat că susţine revendicările angajaţilor din industria HoReCa

Constanţa: Mohammad Murad a anunţat că susţine revendicările angajaţilor din industria HoReCa

Preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Mohammad Murad, a anunţat joi, la Mangalia, că susţine revendicările transmise de angajaţii HoReCa, în cadrul unui protest public, afirmând că, în opinia sa, o treime din această industrie va falimenta până în luna octombrie, dacă nu va fi găsită o soluţie.

"În privinţa protestului de miercuri după-amiază, îl susţin, sunt de acord cu el. Am încercat să conving colegii mei de o lună de zile, hai să ne mişcăm, nu au fost de acord atunci. Timpul contează foarte mult. Astăzi sunt 1.000 de cazuri pe zi de COVID-19, nu aş putea să asum şi să pun nişte măsuri noi. Pe de altă parte, industria trece printr-un moment foarte greu. Îl înţeleg pe domnul preşedinte Iohannis, că aşa e cum spune dânsul, înainte de toate sănătate, dar pe de altă parte eu vă garantez că până în octombrie 30% din HoReCa o să închidă uşile dacă nu găsim o soluţie", a declarat Murad.

Reprezentantul patronilor din turism a mai sugerat că trebuie să existe punţi de comunicare directă între mediul de afaceri şi clasa politică, reclamând presiunea la care sunt supuse firmele care sunt verificate zilnic de instituţiile de control.

"Nu se poate vorbi de o construcţie, de o prosperitate, cu frică. Trebuie să existe o comunicare directă între mediul de afaceri şi clasa politică. Este singura soluţie. Nu cu mascaţi, nu cu frică şi nu cu dosare. Nu e normal, asta nu e cultura liberală, asta e cultura de baron, nu e normal să stăm zi de zi, pleacă un control, vine altul. Ăsta este sprijinul pe care îl declară foarte mulţi politicieni importanţi, că vin în sprijinul nostru? Cu controale?", a conchis preşedintele FPTR, Mohammad Murad. AGERPRES / (AS autor: Dan Mihăescu, editor: Karina Olteanu, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Guvernul elimină haosul liberalizării pieței energiei / Consumatorii vor putea primi reduceri de preț…

2 Ioan Stoica, patronul Caritas, a fost evacuat în plină iarnă și doarme sub cerul liber. Ajuns la 76 de ani, tr…

3 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

4 Ăsta pute a Secu de îți mută nasul / Cine este Gheorghe Dimitrescu, personajul urmărit penal alături de Dragnea

5 15 medici şi asistente, condamnaţi după ce au eliberat 1.000 de adeverinţe false / Patroana clinicii, 8 ani şi 4…