Constanța: Navă cu migranți, interceptată de Garda de Coastă în apropierea țărmului românesc al Mării Negre

Constanța: Navă cu migranți, interceptată de Garda de Coastă în apropierea țărmului românesc al Mării Negre

Două nave ale Gărzii de Coastă au interceptat, duminică noaptea, un pescador suspect de migrație ilegală la bordul căruia se aflau mai multe persoane, după ce, săptămâna trecută, o altă ambarcațiune cu aproximativ 70 de migranți la bord a fost depistată de autorități.

Purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, subinspectorul Alexandru Ion, a declarat luni, pentru AGERPRES, că două nave de patrulare din cadrul Grupului de Nave Mangalia au fost mobilizate în noaptea de duminică pentru a se deplasa într-un raion situat la aproximativ 23 de mile marine travers de portul Mangalia, după ce, în jurul orei 20,45, Sistemul Integrat de Supraveghere la Marea Neagră (SCOMAR) a detectat un pescador suspect navigând din apele internaționale spre țărmul României.

"Centrul de Coordonare pentru Salvarea Maritimă (M.R.C.C. Constanța) a inițiat intervenția S.A.R. (Căutare și Salvare), iar navele Gărzii de Coastă au interceptat și escortat spre port ambarcațiunea clandestină ce avea arborat pavilionul românesc, dar fără a fi inscripționat vreun nume. La bordul navei se află între 45-50 de persoane a căror naționalitate va fi stabilită la sediul Grupului de Nave Mangalia", a spus Alexandru Ion.

Un motor-yacht sub pavilion Turcia având la bord 69 de migranți clandestini, de naționalitate irakiană, a fost interceptat, la sfârșitul săptămânii trecute, de o navă de patrulare a Gărzii de Coastă pe Marea Neagră, în apele teritoriale românești, la o distanță de 10 mile maritime travers de Portul Mangalia.

AGERPRES / (AS — autor: Dan Mihăescu, editor: Irina Poenaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...