Constanţa: Nicuşor Constantinescu, cercetat într-un nou dosar privind finanţarea clubului de volei - surse

Constanţa: Nicuşor Constantinescu, cercetat într-un nou dosar privind finanţarea clubului de volei - surse

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa Nicuşor Constanţa este urmărit penal într-un nou dosar de către procurorii DNA, el fiind adus, luni, la sediul Serviciului Teritorial al DNA pentru a i se aduce la cunoştinţă aceste acuzaţii de abuz în serviciu în formă continuată.

Potrivit unor surse judiciare, faptele ar fi avut loc în legătură cu finanţarea clubului CVM Tomis Constanţa, considerat ca fiind în elita voleiului masculin naţional la vremea respectivă, al cărei preşedinte era Sorin Gabriel Strutinsky, fost coleg de facultate al lui Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu şi implicat în mai multe dosare cercetate de DNA, aflate în diverse stadii procesuale.

Potrivit unui comunicat transmis de către DNA, în ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează faptul că în perioada 2011-2014, în exercitarea atribuţiilor de serviciu (privind bugetul propriu al judeţului) ce decurgeau din funcţia publică deţinută, persoana respectivă, prin încălcarea prevederilor legale privind achiziţiile publice, a întocmit mai multe acte legate de angajarea, lichidarea şi ordonanţarea cheltuielilor nerambursabile din fonduri publice în favoarea unei asociaţii sportive din judeţul Constanţa.

"Prin aceste demersuri a fost produs un prejudiciu în valoare de 2.000.000 lei în dauna bugetului judeţului Constanţa concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit, în acelaşi cuantum, pentru asociaţia respectivă, iar suspectului i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală", se arată în comunicatul de presă transmis luni de DNA.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa a confirmat presei, la ieşirea din sediul DNA Constanţa, că i s-a adus la cunoştinţă că este acuzat într-un nou dosar penal.

Tribunalul Constanţa a hotărât pe 14 aprilie 2016 ca CVT Tomis, al cărui preşedinte era omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky, să restituie către CJ Constanţa suma de 1.130.000 de lei, banii primiţi printr-o hotărâre din 2013, după ce Curtea de Apel Constanta decisese anterior ca aceiaşi entitate sportivă să restituie autorităţii judeţene peste un milion de lei, acordaţi de CJ Constanţa prin două hotărâri succesive, în 2011 şi în 2012. Mai mult, clubul a fost pus şi la plata majorărilor de întârziere aferente acestei sume, începând cu data plăţii şi până la data restituirii.

Nicuşor Constantinescu este în prezent deţinut la Penitenciarul Poarta Albă, el primind în 2016 o condamnare de 5 ani în dosarul în care a fost acuzat de abuz în serviciu pentru că nu ar fi asigura finanţarea necesară Centrului Militar Zonal Constanţa. Totodată, el a fost condamnat definitiv în februarie 2019 la o altă pedeapsă de 5 ani cu executare într-un dosar privind retrocedarea ilegală a unor terenuri. AGERPRES / (A - autor: Dan Mihăescu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale