Constanţa: Şase cetăţeni străini condamnaţi la închisoare pentru trafic de stupefiante

Constanţa: Şase cetăţeni străini condamnaţi la închisoare pentru trafic de stupefiante

Şase cetăţeni străini au fost condamnaţi, miercuri, de Tribunalul Constanţa, la închisoare cu executare pentru trafic de stupefiante, ei fiind judecaţi în stare de arest după ce în urmă cu un an şi jumătate au fost prinşi în flagrant cu 2,5 tone de cocaină ascunsă într-un depozit clandestin din Eforie Sud, în valoare de 625 de milioane de euro.

În baza probatoriului prezentat de procuror, liderul grupării de traficanţi, marocanul Mimoun Kaabouni, ce are şi cetăţenie spaniolă şi olandeză, a fost condamnat la 19,4 ani de închisoare. În acelaşi timp, cetăţeanul columbian Ramon Diego Narvaez a fost condamnat la 19,5 ani de închisoare, lituanienii Audrius Laurincikas şi Vygantas Gaidamavicius - 18,5 ani de închisoare fiecare, iar Nerijus Mikailionis, Tadas Miceika, tot din Lituania, urmează să execute o pedeapsă de 18,6 ani de închisoare.

Decizia Tribunalului Constanţa poate fi atacată în termen de 10 zile de la comunicare, la Curtea de Apel Constanţa.

Potrivit rechizitoriului întocmit de de DIICOT, cei şase contrabandişti, condamnaţi în primă instanţă pentru trafic internaţional de droguri, au introdus în urmă cu aproape doi în România, prin Portul Constanţa, aproximativ 2,5 tone de cocaină, stupefiantele urmând să ajungă în Europa de Vest.

Anchetatorii DIICOT au stabilit că în perioada aprilie - iunie a anului 2016, contrabandiştii au introdus în România, prin Portul Constanţa, 2,5 tone de cocaină, drogurile fiind ascunse în spaţiile special amenajate ale unor containere. Astfel, ei au utilizat ca paravan operaţiuni de import- export a aproximativ 320 de tone de banane, aduse din Columbia.

De asemenea, între 21 - 29 iunie 2016, grupul de contrabandişti a încercat să scoată din România cantitatea de droguri, pentru a o comercializa în Europa de Vest.

Pentru extragerea drogurilor, ei au închiriat un depozit pe raza localităţii Eforie Sud, desfăşurând aceste activităţi la data de 27 iunie 2016 şi la data de 29 iunie 2016, orele 20:00, moment în care procurorii D.I.I.C.O.T. împreună cu ofiţeri din cadrul DCCO au descins la acest imobil unde au constatat flagrantul într-o operaţiune de trafic internaţional de droguri de mare risc şi trafic intern de droguri de mare risc. Anchetatorii au reuşit astfel prinderea a cinci dintre cei şase membri ai grupării. Tot în 29 iunie 2016, Mimoun Kaabouni a fost reţinut de către autorităţile spaniole în timp ce încerca să părăsească ţara, pe aeroportul din Malaga, el fiind adus în România în septembrie 2016. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”