Constanța: Traficul rutier transfrontalier este deschis doar prin Vama Veche

Constanța: Traficul rutier transfrontalier este deschis doar prin Vama Veche

Garda de Coastă a anunțat miercuri că pe raza județului Constanța, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, traficul rutier transfrontalier înspre Bulgaria este deschis doar prin Punctul Comun de Trecere a Frontierei (PCTF) Vama Veche.

Conform informării transmisă de purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, Ion Alexandru, miercuri după-amiază în punctele de trecere ale frontierei de la granița cu Bulgaria de pe raza Județului Constanța circulația autovehiculelor se desfășoară doar prin P.T.F. Vama Veche — Durankulak, pe DN 39 (E87), pentru autovehicule în greutate de până la 12,5 tone.

"Precizăm că prin acest punct de frontieră se circulă în condiții de iarnă și că polițiștii de frontieră români colaborează în permanență cu omologii bulgari în vederea fluidizării traficului", se arată în informare.

Sursa citată mai precizează că la Punctul de Trecere a Frontierei (P.T.F) Negru Vodă și P.T.F Ostrov din cauza condițiilor meteo nefavorabile sunt restricții de trafic pe drumurile ce fac legătura cu punctele de trecere a frontierei de pe teritoriul celor două state, pentru toate categoriile de autovehicule, astfel că în colaborare cu poliția rutieră conducătorii auto care tranzitează granița sunt direcționați spre locurile de parcare special amenajate din zonele adiacente punctelor, unde vor staționa până la deszăpezirea căilor rutiere.

"Garda de Coastă ține permanent legătura cu autoritățile de frontieră bulgare în vederea informării participanților la trafic cu privire la condițiile de drum și eventuale restricții de circulație spre localitățile de frontieră", precizează comunicatul de presă.

AGERPRES / (AS — autor: Dan Mihăescu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Evelin Ceciu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro