Consulul României la Bălți, rănit după ce a fost lovit pe trecerea de pietoni de un polițist

Consulul României la Bălți, rănit după ce a fost lovit pe trecerea de pietoni de un polițist

Consulul general al României la Bălți, Republica Moldova, a fost rănit miercuri seara după ce a fost lovit de o mașină în timp ce traversa strada regulamentar, pe trecerea de pietoni, informează jurnal.md.

Inițial, șoferul mașinii care l-a accidentat, un polițist din localitatea Fălești, a fugit de la locul accidentului, însă a fost reținut.

Accidentul a avut loc în seara zilei de 2 noiembrie, pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Bălți, când polițistul, care se deplasa cu viteza excesivă la volanul unui Volkswagen Pasat, a lovit frontal un pieton care traversa pe zebra. Victima s-a dovedit a fi consulul României la Bălți, care, în urma impactului violent, a fost transportat cu traumatisme grave la Spitalul Clinic municipal din oraș. În prezent, starea victimei este gravă, dar stabila.

După accident, polițistul a părăsit locul faptei, fără a încerca să ajute victima. Mai mult, autorul și-a convins un amic să-și asume răspunderea pentru acest accident.

Polițistul a fost reținut preventiv pentru 72 de ore. Potrivit unui comunicat, procurorii vor înainta judecătorului de instrucție o cerere pentru arestarea sa pentru 30 de zile.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”