Container cu peste 25 tone de deşeuri, descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea

Container cu peste 25 tone de deşeuri, descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea

Un container sosit din Germania, ce conţinea peste 25 tone de deşeuri - cauciuc, care urmau să fie importate în România fără respectarea prevederilor legale, a fost descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea.

"În data de 14 iunie, în urma unor activităţi informativ-operative desfăşurate, poliţiştii de frontieră, în cooperare cu lucrători vamali şi comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul Judeţean Constanţa, au identificat un container, sosit din Germania, pentru o firmă de pe raza judeţului Vâlcea care efectua activităţi de import în România", se arată într-un comunicat al Gărzii de Coastă transmis marţi AGERPRES.

În urma verificărilor suplimentare, echipa de control a constatat faptul că în container se aflau paleţi încărcaţi cu 25 de tone de deşeuri cauciuc, marfă care nu corespunde cu datele declarate şi cuprinse în documentele folosite la autoritatea vamală.

În acest sens, a fost luată măsura nepermiterii importului pe teritoriul României de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa, deoarece mărfurile sunt deşeuri.

Astfel, acestea nu pot fi puse în liberă circulaţie pe teritoriul României şi nici nu pot fi comercializate, punând în pericol viaţa şi sănătatea consumatorilor în cazul folosirii acestora.

În cauză, poliţiştii de frontieră continuă cercetările, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de folosirea de acte nereale şi încălcarea regimului deşeurilor, iar bunurile vor fi returnate firmei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...