Contraofensiva Ucrainei în sud progresează lent, dar conform planului

Contraofensiva Ucrainei în sud progresează lent, dar conform planului

În ultimele zile, armata ucraineană a desfășurat acțiuni contraofensive active în direcția sud și, deși avansul unităților Forțelor Armate ale Ucrainei este destul de lent, acesta are loc conform planului convenit. În acest moment, Forțele Armate nu au suficiente arme și resurse pentru a desfășura o operațiune de eliberare mai amplă, scrie The Wall Street Journal .

Infanteriști ucraineni în apropiere de Herson FOTO Getty Images

Potrivit WSJ, chiar și fără a recuceri teritorii semnificative, Kievul poate face progrese forțând Rusia să dezvăluie locația trupelor și a bazelor sale de aprovizionare, să ia o poziție defensivă sau să retragă trupele din alte regiuni ale țării (de exemplu, din Est). În plus, Ucraina poate primi informații despre unitățile rusești, vulnerabilitatea lor și pregătirea pentru luptă.

Acum Forțele Armate ucrainene nu au nici armele necesare și nici suficiente trupe pentru o ofensivă rapidă. De aceea, armata caută să slăbească forțele avansate rusești, folosind artilerie cu rază lungă de acțiune și rachete pentru a lovi obiective strategice din spatele liniilor inamice .

O altă trăsătură care deosebește conducerea militară ucraineană de cea rusă este aceea că Statul Major al Forțelor Armate ucrainene încearcă să minimizeze potențialele pierderi în timpul ofensivei. Potrivit oficialilor occidentali, în Herson și în împrejurimi se află în prezent aproximativ 20.000 de soldați ruși. Ucraina speră să recâștige regiunea fără a se angaja în bătălii sângeroase de stradă.

Genaral locotenent american Stephen Twitty, care anterior a servit ca șef adjunct al Comandamentului European al SUA, a declarat pentru WSJ că nu se așteaptă la un atac masiv asupra Ucrainei. În opinia sa, vom vedea o desfășurare de unități mai mici ale armatei ucrainene în mai multe locuri care vor provoca pagube rușilor și vor fi o modalitate surprinzător de eficientă de luptă.

Forțele ucrainene au capturat o poziție a armatei ruse în regiunea Herson în timpul ofensivei recente, inclusiv un transportor blindat BMP-2 IFV, și au distrus un depozit de muniției al Moscovei în Oleșkî, precum și o bază stabilită de ocupanți într-un hotel.

O altă bază rusească a fost lovită sâmbătă de ucraineni la complexul hotelier „Lumea pierdută” (Zaterianni Mir) din Herson.

În imaginile apărute pe rețelele sociale se pot vedea tranșeele rușilor, cartușe, precum și transportorul blindat. Totodată, imagini de pe linia frontului arată cum poziții ale rușilor ard undeva între orașul Oleșkî și Radensk în Herson.

Primarul orașului Oleșkî, Eevghen Rișciuk a confirmat că a fost detonat un depozit cu muniție al ocupanților ruși, potrivit Ukrainska Pravda.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al administrației militare de la Odesa, Serghei Bratciuk a spus că în regiunea Oleșki echipamentul invadatorilor a fost distrus.

Șeful de stat Major al Armatei ucrainene, generalul Valeri Zalujnîi, a anunțat că, în perioada 31 august - 2 septembrie, două drone de luptă Bayraktar TB2 fabricate în Turcia au distrus opt tancuri rusești T-72, un vehicul de luptă de infanterie, un obuzier autopropulsat Akatsia și alte echipamente în valoare de aproape 26,5 milioane de dolari.

Astfel, contraofensiva declanșată luni de Ucraina în regiunea Herson din sudul țării a continuă pentru a șaptea zi cu intensificarea tentativelor de a izola și tăia calea forțelor rusești.

Vineri, forțele armate ucrainene au bombardat și distrus un depozit de muniții din Melitopol, oraș aflat la 231 kilometri est de capitala regiunii Herson, cel mai probabil pentru a împiedica reaprovizionarea trupelor rusești cu muniții și echipamente din regiunea învecinată Zaporojie, după ce în zilele anterioare au bombardat constant podurile din sudul Hersonului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…