Convoi de civili atacat de ruși în regiunea Zaporojie: Cel puțin 23 de morți

Convoi de civili atacat de ruși în regiunea Zaporojie: Cel puțin 23 de morți

Cel puţin 23 de persoane au fost ucise şi 28 rănite într-un atac cu rachetă comis de forţele ruse împotriva unui convoi de vehicule ce transportau civili ucraineni în apropierea oraşului Zaporojie, din sudul Ucrainei.

Convoiul de mașini cu civili atacat de forțele ruse în regiunea Zaporojie FOTO Twitter

„Până acum, 23 de morţi şi 28 de răniţi. Toţi civili”, a scris pe aplicaţia Telegram guvernatorul regional Oleksandr Staruh.

Poliţia şi serviciul de ambulanţă s-au îndreptat rapid către locul atacului comis de forțele rusești. Ferestrele vehiculelor au fost sparte de suflu, vehiculele fiind pline cu lucrurile pasagerilor, transmite agenția de presă Reuters, preluată de Agerpres .

Într-un autoturism se aflau corpurile fără viaţă ale unei femei şi unui tânăr, iar în faţa acestei maşini era un microbuz în care alte două persoane au fost ucise în atac. Părţile laterale şi geamurile microbuzului erau distruse de şrapnel.

O femeie care s-a prezentat drept Natalia a declarat că ea şi soţul său îşi vizitaseră copiii în Zaporojie. „Ne întorceam la mama mea, care are 90 de ani. Am reuşit să scăpăm. Este un miracol”, a mărturisit ea, stând alături de soţ lângă automobilul lor.

Rusia, care pe 24 februarie a invadat Ucraina în ceea ce ea numeşte „operaţiune militară specială”, neagă că acţiunile sale vizează în mod deliberat civili, deşi atacurile sale au provocat distrugeri în oraşe ucrainene, notează Reuters.

Atacuri cu rachete au avut loc în cursul nopții de joi spre vineri și în regiunea Mîkolaiv, soldându-se cu trei morți și 11 răniți în rândul civililor. Potrivit guvernatorului din Mîkolaiv, Vitali Kim, două rachete de tip Smerch au lovit etajul zece al unui bloc de locuințe.

Deloc surprinzător, administrația instalată de Moscova în regiunea ocupată parțial Zaporojie susține, în schimb, cu forțele Kievului sunt responsabil de atacul care a vizat convoiul de civili.

„Combatanţii ucraineni au comis un nou act terorist. Văzând că populaţia se îndrepta în masă spre partea (ocupată, n. red.) din Zaporojie, ei au lovit o coloană cu zeci de maşini civile”, a acuzat pe Telegram un responsabil numit de Moscova, Vladimir Rogov.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria