Convorbirea telefonică a lui Trump cu Taiwanul: "Nimic altceva" decât o conversație de curtoazie (Pence)

Convorbirea telefonică a lui Trump cu Taiwanul: "Nimic altceva" decât o conversație de curtoazie (Pence)

Convorbirea telefonică de vineri dintre Donald Trump și președintele Taiwanului - care a provocat furia Beijingului - nu a fost altceva decât o conversație de curtoazie pentru a-l felicita pe președintele ales al SUA, a declarat duminică vicepreședintele american ales Mike Pence, informează AFP.

"Nu a fost nimic altceva în afară de faptul că a ridicat telefonul pentru a răspunde unui apel făcut din curtoazie, un apel de felicitare, din partea conducătorului ales în mod democratic al Taiwanului", a declarat Pence la postul de televiziune NBC.

Întrebat dacă acest apel sugerează o schimbare de politică, Pence a răspuns: "Nu cred".

Președintele ales al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, și președintele Taiwanului, Tsai Ing-wen, au purtat vineri o convorbire telefonică , o inițiativă fără precedent din 1979, an în care președintele de atunci al SUA, Jimmy Carter, a adoptat politica unei singure Chine.

China, prin Ministerul său de Externe, a "protestat solemn" pe lângă SUA , după respectiva convorbire telefonică și a insistat că "nu există decât o singură Chină și că Taiwanul este o parte inalienabilă a teritoriului chinez".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…