Cooperativa Ţara Mea anunţă oficial deschiderea departamentului de export pentru produse româneşti

Cooperativa Ţara Mea anunţă oficial deschiderea departamentului de export pentru produse româneşti

Cooperativa Ţara Mea anunţă oficial deschiderea departamentului de export pentru produse româneşti, un proiect extrem de amplu, la care se lucrează de mai bine de doi ani, scopul fiind promovarea şi vânzarea de produse româneşti agro-alimentare peste tot în lume, potrivit unui comunicat remis joi AGERPRES.

"Am lansat acest proiect din dorinţa pură de a face cunoscute produsele româneşti peste tot în lume. În general, nu mă deranjează ideea de import, susţin ideea ca fiecare ţară să promoveze şi să exporte produsele sale autentice, însă atunci când ajungem să importăm produse tradiţionale româneşti fabricate în alte ţări, fără să şi exportăm, atunci, din punctul meu de vedere, devine o problemă de siguranţă naţională. Puţinul aport pe care pot să îl aduc, personal, la acest capitol, este exportul de produse autentice ale producătorilor români", a afirmat Florin Burculescu, preşedinte Cooperativa Ţara Mea.

Cooperativa Ţara Mea a participat, anul trecut, la expoziţia internaţională de la Doha, promovând doar produse autentice româneşti şi reprezentând peste 1.000 de producători români.

Potrivit sursei citate, de la începutul acestui an au avut loc mai multe întâlniri de lucru, bilaterale, în vederea dezvoltării de relaţii bilaterale, import-export, pe segmentul de produse agro-alimentare. "Întâlnirile au reprezentat un real succes şi suntem încrezători că au fost puse bazele unei viitoare colaborări reciproc avantajoase, pentru fiecare stat în parte.", se mai spune în comunicat.

Reprezentanţii Cooperativa Ţara Mea susţin că vânzarea de produse româneşti în ţară reprezintă o prioritate.

"Am trimis oferte în vederea listării către toate lanţurile de magazine din ţară şi, întrucât promovarea produselor româneşti în rândul consumatorilor români, în primul rând, este o prioritate pentru toţi, ne aşteptăm ca aceştia să răspundă pozitiv. Sunt optimist că vom începe să lucrăm împreună pentru acest scop comun, întrucât calitatea produselor româneşti este indiscutabilă. Sunt convins că sunt în asentimentul tuturor părţilor când spun că vrem să asigurăm, mai întâi, nevoile de consum ale românilor", a mai spus Florin Burculescu.

Cooperativa Ţara Mea este cea mai mare cooperativă agricolă din România şi are peste 1.000 de fermieri membri, cu activităţi pornind de la cultivarea legumelor, procesarea lactatelor şi până la producţia de carne de porc şi pasăre, produse finite şi băcănie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...