Copacii gigantici din Parcul Yosemite, ameninţati de un incendiu puternic de vegetaţie în California

Copacii gigantici din Parcul Yosemite, ameninţati de un incendiu puternic de vegetaţie în California

Incendiul Wasburn din California, SUA, a izbucnit în urmă cu câteva zile şi s-a intensificat rapid în ultimele 24 de ore, cuprinzând peste 65 de hectare. În acest moment, echipele de intervenţie duc o luptă aprigă pentru stingerea focului şi pentru a preveni un adevărat dezastru în Parcul Yosemite.

Flăcările se extind în ritm alert spre pădurea Mariposa din Parcul Naţional Yosemite. Aici sunt adăpostiţi 500 de arbori gigantici, consideraţi cei mai înalţi copaci din lume. Printre copacii sequoia sunt şi copaci care au peste 2.000 de ani. Din nefericire, vântul şi vremea secetoasă le dau mari bătăi de cap pompierilor aflaţi la faţa locului.

Principalii factori care ar fi putut cauza pornirea incendiului sunt seceta şi temperaturile ridicate care produc o vreme caldă şi uscată. Schimbările climatice din ultimii ani au condus la apariţia a unui număr tot mai mare de incendii de vegetaţie pe teritoriul SUA.

Citeşte mai mult aici.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 O nouă arestare la vârf în Rusia