Copiii din centrele de plasament au nevoie de 800 de voluntari. Ultimele zile de înscriere

Copiii din centrele de plasament au nevoie de 800 de voluntari. Ultimele zile de înscriere

Ajungem MARI, program educațional destinat copiilor din sistemul de protecție, are nevoie de 800 de voluntari care să aducă schimbarea în viețile copiilor instituționalizați.

Voluntarii îi pot ajuta pe copiii instituționalizați Foto: Ajungem MARI

Campania de recrutare a voluntarilor a început la 1 august. Până acum s-au înscris 800 de voluntari, dar este nevoie de un număr dublu pentru copiii din centrele de plasament din București și din țară.

Voluntarii trebuie să fie dornici să dăruiască două ore pe săptămână din timpul lor copiilor și tinerilor instituționalizați. Termenul limită pentru înscrieri este 25 septembrie. Cea mai mare nevoie de voluntari este în Bucureşti, Argeş, Botoşani, Braşov, Buzău, Cluj, Dâmboviţa, Gorj, Iaşi, Mureş, Neamţ, Timiş şi Vrancea.

Toate detaliile despre înscriere şi etapele de selecţie şi pregătire se regăsesc pe www.ajungemmari.ro

Zeci de mii de copii în centre de plasament

Peste 45.000 de copii şi tineri se află în prezent într-o formă de protecţie, fie că vorbim de centre de plasament sau apartamente de tip familial.

Cei mai mulţi dintre ei au suferit traume emoţionale, iar cel mai mare ajutor pe care îl pot primi nu are legătură nici cu hainele, nici cu rechizitele sau cu alte lucruri materiale. Ca să poată depăşi problemele emoţionale, să capete încredere în ei şi să îşi poată atinge potenţialul, aceşti copii au nevoie de oameni cu inimă mare care să le fie alături, să-i îndrume şi să le arate că sunt importanţi.

Programul educaţional Ajungem MARI desfășurat de Asociația Lindenfeld funcționează de opt ani, voluntarii ajutându-i pe copii să se pregătească pentru o viață independentă în momentul în care părăsesc sistemul de protecție, fac cu ei teme, meditații, merg cu ei în excursii și tabere şi exersează bunătatea zi de zi.

Programul educaţional Ajungem MARI a primit în 2016 o recomandare din partea Ministerului Muncii pentru a fi implementat în sprijinul a cât mai mulți copii vulnerabili din țară.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...