Copilul adus de la Pitești are sindrom hemolitic-uremic; ministrul Sănătății cere demisia conducerii spitalului argeșean

Copilul adus de la Pitești are sindrom hemolitic-uremic; ministrul Sănătății cere demisia conducerii spitalului argeșean

Copilul adus miercuri de la Spitalul de Pediatrie din Pitești la Spitalul Marie Curie are sindrom hemolitic-uremic, a anunțat ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, cerând demisia conducerii unității argeșene sau demiterea acesteia de către Consiliul Județean din cauza neraportării la DSP Argeș.

"Este vorba despre un copil de un an și patru luni, foarte bine dezvoltat fizic, care a prezentat primele simptome în 13 februarie și a fost văzut în mai multe servicii private și de stat. Nu a prezenta simptome tipice problemelor pe care le urmărim cu atenție și nici analizele care i s-au efectuat nu au relevat prezența infecției cu E coli. Situația s-a alterat în cursul serii de ieri, 23 februarie, iar astăzi a fost transferat la Marie Curie. Din analizele făcute, testele rapide au relevat prezența E coli producătoare de toxine, deci cea care știm că produce aceste sindrom. În acest moment copilul este pregătit pentru a face dializă peritoneală. Nu s-a pus problema de sindrom hemolitic-uremic până în cursul zilei de astăzi. Nici analizele nu au relevat așa ceva, astăzi da. Starea era cu totul alta ieri și astăzi a fost transferat de la Pitești. În acest moment copilului i se montează cateterul pentru dializă peritoneală. Va fi dializat la Terapie intensivă. Starea lui este stabilă în acest moment," a spus ministrul, miercuri, la Spitalul Marie Curie, într-o declarație pentru Digi 24.

El a arătat că este ''foarte nemulțumit'' de faptul că ''din nou'' conducerea spitalului din Pitești nu a raportat cazul la DSP Argeș și a cerut demisia conducerii unității medicale sau demiterea acesteia de către CJ Argeș.

"Sunt foarte, foarte nemulțumit. Am instituit o anchetă internă și am rechemat șeful Corpului de control de la Timișoara pentru a relua întreg cazul. Nu spun că am identificat în acest lanț, personal, probleme. Sigur, acest lucru va fi stabilit de ancheta internă și INSP-ul este în alertă. Am constatat în schimb, și sunt extrem de nemulțumit pentru acest lucru, faptul că, din nou, deși am precizat în mod expres ca astfel de cazuri să fie raportate DSP, acest lucru nu s-a petrecut, din nou, la Pitești. Cer în mod expres și public demisia conducerii Spitalului de Copii din Pitești sau să fie demiși de CJ", a mai spus ministrul.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...