Copți decapitați în Libia: președintele egiptean a convocat Consiliul de apărare

Copți decapitați în Libia: președintele egiptean a convocat Consiliul de apărare

Președintele Egiptului Abdel Fattah al-Sissi a anunțat, duminică, că a convocat de urgență Consiliul național de apărare după ce gruparea Statul Islamic (SI) a declarat într-un videoclip că a decapitat creștini egipteni în Libia.

Acest Consiliu este format din șeful statului, primul ministru, miniștrii apărării și de interne și cei mai înalți responsabili ai armatei. Milițiile islamiste din Libia au acuzat deja recent Egiptul că a trimis avioane să le bombardeze pozițiile, mai ales la Tripoli, ceea ce Cairo a negat, amintește AFP.

SI a postat un videoclip ce arată decapitarea a cel puțin zece bărbați prezentați drept egipteni creștini copți răpiți recent în Libia.

În imaginile postate pe site-uri autentificate utilizate de SI, bărbații, care poartă salopete portocalii similare celor purtate de alți ostatici executați recent în Siria de SI, sunt aliniați pe o plajă cu mâinile încătușate la spate, înainte de a fi decapitați.

Ultima livrare a revistei în limba engleză a SI Dabiq, datând de joi, include un articol despre răpirea a 21 de copți egipteni, ilustrată prin imagini foarte similare celor din videoclipul difuzat duminică.

În ianuarie, ramura libiană a SI a declarat că a răpit 21 de copți egipteni în Libia și Cairo a confirmat că 20 de cetățeni ai săi au fost răpiți în țara vecină în două atacuri separate.

Videoclipul de duminică este intitulat: "Un mesaj semnat cu sânge către națiunea Crucii", explicând că el este adresat "Poporului Crucii credincios Bisericii egiptene inamice". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Umbrărescu și-a adus „monștrii” pe șantier să termine cei 10 km lipsă din Autostrada Vestului

4 Document secret rusesc obținut de Washington Post

5 Foarte interesante amănunte...