Corabia se scufundă, complicii au început să fugă...

Corabia se scufundă, complicii au început să fugă...

Reîntoarsă la vechiul loc de muncă, Policlinica Washington, unde era Director Medical la momentul detașării, dna Turcheș Ablachim a găsit locul ocupat și a trebuit să accepte funcția de medic. Surse din policlinică ne-au declarat că dna Ablachim e foarte supărată și tună și fulgeră așa cum era obișnuită la ASSMB. Îi dorim succes la noul loc de muncă și cât mai mulți pacienți vindecați., relatează  Curentul .

Toate pilele familiei Firea-Pandele puse pe funcții de conducere în Primărie și în instituțiile subordonate acesteia vor părăsi locurile de muncă în perioada următoare. Concurența pentru locurile călduțe și bine plătite rămase în administrarea PSD va fi atât de  mare încât proaspeții șomeri se vor vedea nevoiți să-și elimine competitorii denunțându-i la presă sau la parchet pentru fărădelegile făcute.

Nu este și cazul doctoriței Turcheș Ablachim care a părăsit astăzi funcția de director medical la ASSMB unde însă, cu siguranță va trebui să înapoieze o mare sumă de bani încasată în plus ca salarii.  Aceasta se întoarce la policlinica de unde a fost detașată la cu salariul de 25.466 de lei.

ASSMB i-a plătit începând cu 2018 acest salariu, încălcând Legea 153/2017 privind salarizarea unitară a persoanelor plătite din fonduri publice, prin decizie a directorului general al ASSMB,deși retribuția o depășea și pe cea a președintelui României, stabilită în lege ca fiind maximă pentru bugetari.

Timp de peste un an, Ablachim încasează salariul ilegal, până în momentul în care delegarea sa pe funcția de Director General Adjunct Medical, care se reînnoiește din 60 în 60 de zile, ajunge pentru avizare la noua directoare juridică din instituție, fosta judecătoare Lavinia Coțofană. Aceasta imediat observă ilegalitatea și solicită lămuriri dar nu primește răspuns. Trei zile mai târziu, Coțofană revine cu cererea de lămuriri dar directorul general îi răspunde că a verificat el și că totul este în regulă, după care o revocă pe fosta judecătoare din funcția de Director Juridic.

Am întrebat ASSMB încă din luna mai cum a fost posibil să se încalce legea dar nici până azi, funcționarii biroului de presă nu ne-au răspuns. Vom reveni cu răspunsurile curând, după ce funcționarii angajați fără concurs vor fi concediați de noua conducere.

Din diferența de salariu încasată ilegal timp de 26 de luni, Turcheș trebuie să înapoieze peste 300.000 de lei. DETALII  AICI .

Informația despre plecarea lui Turcheș Ablachim a fost făcută publică chiar de Lavinia Coțofană care a citat surse din ASSMB pe contul său de Facebook.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu