Coreea de Nord a informat că a testat rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune

Coreea de Nord a informat că a testat rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune

Coreea de Nord a testat săptămâna aceasta rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune şi rachete balistice cu rază scurtă de acţiune într-o serie de lansări record de la începutul anului, a anunţat vineri presa de stat nord-coreeană, transmite AFP.

Coreea de Nord a efectuat săptămâna aceasta un test de modernizare a sistemului de rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune şi un test de confirmare a puterii unei ogive convenţionale pentru o rachetă tactică sol-sol, potrivit agenţiei de ştiri nord-coreene KCNA.

Foto: (c) KCNA via REUTERS


Potrivit KCNA, Phenianul a testat marţi rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune care au zburat deasupra Mării Japoniei şi au lovit "insula ţintă situată la 1.800 de km distanţă" .

Joi, Coreea de Nord a testat rachete balistice cu rază scurtă de acţiune care au lovit o "insulă ţintă","demonstrând că puterea explozivă a ogivei convenţionale este conformă cerinţelor de proiectare".

Phenianul a efectuat un al şaselea test de la începutul anului, inclusiv rachete hipersonice, şi a sugerat săptămâna trecută că ar putea relua testele nucleare şi cu arme cu rază lungă de acţiune, care sunt suspendate printr-un moratoriu din 2017.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a vizitat de asemenea o fabrică de muniţii. Într-o fotografie publicată de KCNA, Kim Jong Un străluceşte în cunoscuta sa geacă lungă de piele neagră, înconjurat de oficiali în uniformă. El "a apreciat foarte mult fabrica care a realizat inovaţii colective şi progrese semnificative în producţia de arme importante".


Foto: (c) KCNA via REUTERS


Această serie de teste interzise a fost condamnată de comunitatea internaţională şi a determinat organizarea unei reuniuni cu uşile închise a Consiliului de Securitate al ONU. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /