Coreea de Nord a informat că a testat rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune

Coreea de Nord a informat că a testat rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune

Coreea de Nord a testat săptămâna aceasta rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune şi rachete balistice cu rază scurtă de acţiune într-o serie de lansări record de la începutul anului, a anunţat vineri presa de stat nord-coreeană, transmite AFP.

Coreea de Nord a efectuat săptămâna aceasta un test de modernizare a sistemului de rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune şi un test de confirmare a puterii unei ogive convenţionale pentru o rachetă tactică sol-sol, potrivit agenţiei de ştiri nord-coreene KCNA.

 

Foto: (c) KCNA via REUTERS


Potrivit KCNA, Phenianul a testat marţi rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune care au zburat deasupra Mării Japoniei şi au lovit "insula ţintă situată la 1.800 de km distanţă".

Joi, Coreea de Nord a testat rachete balistice cu rază scurtă de acţiune care au lovit o "insulă ţintă","demonstrând că puterea explozivă a ogivei convenţionale este conformă cerinţelor de proiectare".

Phenianul a efectuat un al şaselea test de la începutul anului, inclusiv rachete hipersonice, şi a sugerat săptămâna trecută că ar putea relua testele nucleare şi cu arme cu rază lungă de acţiune, care sunt suspendate printr-un moratoriu din 2017.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a vizitat de asemenea o fabrică de muniţii. Într-o fotografie publicată de KCNA, Kim Jong Un străluceşte în cunoscuta sa geacă lungă de piele neagră, înconjurat de oficiali în uniformă. El "a apreciat foarte mult fabrica care a realizat inovaţii colective şi progrese semnificative în producţia de arme importante".

 


Foto: (c) KCNA via REUTERS


Această serie de teste interzise a fost condamnată de comunitatea internaţională şi a determinat organizarea unei reuniuni cu uşile închise a Consiliului de Securitate al ONU. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Lovitură de manual! / Tanc rusesc lovit fatal chiar dacă-și activase sistemul de ascundere

2 ULTIMA ORĂ „Chiar o să-mi pun gâtul la bătaie” / Fostul șef MI6 susține că Putin va pierde puterea în foarte scurt timp

3 „Nu mai pot fi părtaș la această ticăloșie” / Demisie cu strigături la vârful diplomației Rusiei

4 Dovada pierderilor imense suferite în Ucraina! Rusia scoate din depozite vechile T-62!

5 Interesante amănunte...