Coreea de Nord a lansat un proiectil neidentificat

Coreea de Nord a lansat un proiectil neidentificat

Coreea de Nord a lansat cel puţin un proiectil neidentificat, a anunţat sâmbătă armata sud-coreeană, în ceea ce ar putea fi cel de-al nouălea test de rachetă al Phenianului de la începutul anului, transmite AFP.

"Coreea de Nord a lansat un proiectil neidentificat spre est", a indicat, într-un comunicat, statul major interarme de stat major din Coreea de Sud, fără a oferi alte detalii.

În pofida sancţiunilor internaţionale draconice, regimul de la Phenian a efectuat o serie record de şapte teste în luna ianuarie, inclusiv a celei mai puternice rachete din 2017.

Coreea de Nord a suspendat testele în timpul desfăşurării Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing.

Luni, Phenianul a anunţat că a efectuat un test "foarte important" pentru dezvoltarea unui satelit de recunoaştere, la o zi după ce Seul declarase că a detectat lansarea unei rachete balistice.

Aceste lansări au loc în contextul electoral din Coreea de Sud, care miercuri urmează să îşi aleagă viitorul preşedinte.

Analiştii consideră că regimul de la Phenianul ar putea folosi cea mai importantă dată din calendarul său politic, cea de-a 110-a aniversare de la naşterea fondatorului său Kim Il Sung, 15 aprilie, pentru a efectua un test major. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro