Coreea de Nord a ridicat măsura de purtare a măştii de protecţie, după „victoria zdrobitoare” contra COVID-19

Coreea de Nord a ridicat măsura de purtare a măştii de protecţie, după „victoria zdrobitoare” contra COVID-19

„Măsura de obligare a purtării măştii a fost ridicată în toate locurie, cu expeţia zonelor de linie a frontului, a oraşelor şi localităţilor de graniţă”, a precizat agenţia de presă KNCA, citată de AFP.

Măsurile de distanţare socială au fost, de asemenea, ridicate în toate regiunile, cu excepţia teritoriilor de graniţă, a adăugat KCNA. Anunţul a venit după ce Phenianul a acuzat săptămâna aceasta Seulul că a provocat focarul de Covid-19 în ţară şi a ameninţat că va "eradica” autorităţile sud-coreene, dacă este necesar.

Regimul, însă, recomandă purtarea unei măşti pentru persoanele cu simptome şi le cere nord-coreenilor să „rămînă atenţi” la orice „lucru anormal” – părând să se refere la baloanele trimise din Sud.

În ciuda unei interdicţii impuse în 2021, activiştii sud-coreeni continuă să trimită baloane care conţin pliante şi bancnote, stârnind proteste din partea Phenianului. Kim Yo Jong, sora liderului nord-coreean Kim Jong Un, a acuzat Seulul că este sursa epidemiei în ţara ei, virusul intrând, potrivit Phenianului, prin materialul de propagandă trimis din Sud.

Denunţând o „crimă împotriva umanităţii”, sora şi consilierul lui Kim Jong Un a ameninţat Seulul cu „represalii puternice”.

Coreea de Nord a înregistrat aproape 4,8 milioane de „cazuri de febră”, aşa cum se numeşte numărul de infecţii, de la sfârşitul lunii aprilie, cu doar 74 de decese conform KCNA.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante