Coreea de Nord a testat un motor de mare putere care ajută la lansarea rapidă a rachetelor balistice

Coreea de Nord a testat un motor de mare putere care ajută la lansarea rapidă a rachetelor balistice

Coreea de Nord a testat cu succes un "motor cu combustibil solid de mare putere" ce ar permite lansarea mai rapidă a rachetelor balistice, a transmis agenția de presă de stat.

Supervizat de liderul nord-coreean Kim Jong Un, testul efectuat joi "a oferit o garanţie ştiinţifică şi tehnologică pentru dezvoltarea unui nou tip de armă strategică", potrivit unui comunicat în engleză difuzat de KCNA.

Imaginile testului efectuat la baza de lansare a sateliţilor Sohae din Tongchang-ri (nord-vest), îl arată pe liderul nord-coreean urmărind tirul static al motorului (foto sus), din care ieşeau flăcări galbene strălucitoare, scrie Agerpres.

În ciuda sancţiunilor internaţionale, Phenianul continuă să-şi consolideze arsenalul militar, mai ales rachetele balistice intercontinentale (ICBM).

În prezent, toate sunt cu combustibil lichid şi Kim Jong Un a făcut anul trecut din motoarele cu combustibil solid o prioritate strategică pentru a evolua spre proiectile mai avansate.

Rachetele cu combustibil lichid sunt mai dificil de utilizat şi necesită mai mult timp de pregătire, potrivit analiştilor.Mai încete, ele sunt de asemenea mai uşor de reperat şi distrus de inamic.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...

5 Judecați voi...