Coreea de Nord a tras "un proiectil neidentificat" (Yonhap)

Coreea de Nord a tras "un proiectil neidentificat" (Yonhap)

Coreea de Nord a tras duminică cel puţin un "proiectil neidentificat", în largul coastei sale de est, spre Marea Japoniei, a informat agenţia sud-coreeană de presă Yonhap, citând statul-major interarme de la Seul, scrie AFP.

A fost cea de-a patra serie de tiruri din luna martie organizate de Phenian. Tirul a avut loc în timp ce lumea se confruntă cu o criză sanitară fără precedent cu pandemia de coronavirus, iar discuţiile cu Statele Unite pe tema dezarmării se află într-un punct mort.

La 21 martie, Coreea de Nord a tras două rachete balistice cu rază scurtă de acţiune.

Coreea de Nord şi-a înmulţit din noiembrie testele de armament în absenţa unor progrese în negocierile prin care Statele Unite speră să determine regimul comunist să renunţe la programul său nuclear.

Potrivit analiştilor, Phenianul îşi perfecţionează treptat capacităţile, în pofida sancţiunilor şi condamnărilor.

Coreea de Nord, care şi-a închis frontierele şi a luat măsuri de izolare foarte stricte împotriva pandemiei, îşi afirmă constant hotărârea de a lupta contra virusului care a apărut în China şi care a ucis deja peste 30.000 de persoane în întreaga lume, majoritatea în Europa.

Vizată de sancţiuni internaţionale din cauza programelor sale nuclear şi balistic interzise, această ţară are un sistem sanitar deficient şi prevenţia pare a fi pentru Phenian singura cale de a evita un dezastru umanitar.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria