Coreea de Nord amenință SUA că vor fi "șterse de pe fața Pământului"

Coreea de Nord amenință SUA că vor fi "șterse de pe fața Pământului"

Un site oficial nord-coreean a avertizat Statele Unite că vor fi ''șterse de pe fața Pământului'' dacă Washingtonul va declanșa un război în Peninsula Coreeană, cel mai recent episod în schimbul de amenințări care alimentează tensiunile în regiune, transmite luni AFP.

Sâmbătă, vicepreședintele american Mike Pence a anunțat că portavionul american Carl Vinson și grupul său aeronaval vor ajunge ''în câteva zile'' în Marea Japoniei în contextul zvonurilor privind un posibil al șaselea test nuclear nord-coreean.

Phenianul speră să construiască o rachetă capabilă să transporte un focos nuclear pe continentul american. Coreea de Nord și-a înmulțit în ultimul timp declarațiile incendiare și a desfășurat două teste cu rachetă doar în luna aprilie.

Într-o serie de editoriale, cotidianul Rodong Sinmun, portavocea partidului unic aflat la putere, explică faptul că forțele nord-coreene nu sunt impresionate de iminenta venire a portavionului american, care constituie ''un șantaj militar vădit''.

"O astfel de amenințare ar putea impresiona poate o meduză, însă nu va merge niciodată cu RPDC", Republica Populară Democrată Coreeană, denumirea oficială a Coreii de Nord, susține Rodong Sinmun. Forțele nord-coreene vor fi pregătite să "scufunde portavionul nuclear american dintr-o singură lovitură", a scris duminică publicația.

Site-ul de propagandă Uriminzokkiri susține că desfășurarea portavionului Carl Vinson este o declarație de război. "Este dovada că se pregătește o invadare a Coreii de Nord", scrie site-ul.

Într-un editorial prezentat ca fiind semnat de un ofițer al armatei, site-ul atenționează Washingtonul că ar fi ''o eroare gravă'' să considere Coreea de Nord ca fiind Siria, care nu a lansat ''un contraatac imediat'' după loviturile americane de la începutul lunii.

În caz de atac, susține site-ul, "lumea va vedea cum portavioanele nucleare inconștiente ale Washingtonului vor fi făcute bucăți de oțel, scufundate, și cum o țară care se numește America este ștearsă de pe fața Pământului".

Pence, care a încheiat un turneu în regiune, a declarat, la fel ca alți responsabili americani, că "toate opțiunile sunt pe masă", inclusiv cea militară, în fața ambițiilor nucleare nord-coreene.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

2 Nu, nu este fundația unui bloc, este cavoul lui Videanu de la Bellu!

3 Citiți asta! / Un caz-școală de Mafie politico-judiciară!

4 Cum au traversat avioanele lui Putin România în drum spre Geneva și de ce au fost flancate de două avioane ame…

5 Pensii speciale de jurnalişti pentru generalul Pavel Abraham, meteorologul Romica Jurcă sau colonelul Mircea …