Coreea de Nord confirmă că a lansat "cu succes" o rachetă balistică

Coreea de Nord confirmă că a lansat "cu succes" o rachetă balistică

Coreea de Nord a confirmat luni dimineața că a lansat "cu succes" o rachetă balistică cu rază intermediară de acțiune, a indicat agenția oficială KCNA, adăugând că această armă este de acum gata pentru a fi utilizată în operațiuni militare, transmite AFP.

Potrivit KCNA, liderul nord-coreean Kim Jong-Un a supervizat tirul și "aprobă desfășurarea acestui sistem de armă".
Racheta a fost un Pukguksong-2, într-o versiune terestră a acelora lansate de pe un submarin și care utilizează combustibil solid ce permite o aprindere imediată.

"Datele tactice și tehnice sunt conforme cererilor Partidului, iar acest tip de rachetă trebuie să fie produs rapid la scară largă pentru a înzestra forța strategică a KPA" (armata populară coreeană), a adăugat Kim Jong-Un, cu referire la armata nord-coreeană, citat de KCNA.

Conform statului major inter-arme sud-coreean, racheta a fost lansată din Pukchang și a parcurs circa 500 de kilometri înainte de a cădea în marea Japoniei.

La cererea SUA, Coreii de Sud și Japoniei, care au condamnat cu putere acest nou tir de rachetă nord-coreean, Consiliul de Securitate al ONU se va reuni marți.

Acest nou tir survine la o săptămână de la lansarea de către Phenian a unei rachete cu rază intermediară, Hwasong-12, care a parcurs circa 700 de kilometri.

Tirul de rachetă de duminică este al 11-lea de la începutul anului, după zeci de tiruri și două teste nucleare în 2016.
Coreea de Nord își accelerează eforturile pentru a pune la punct o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) capabilă să transporte o ogivă nucleară pe continentul american.

Președintele american, Donald Trump, a asigurat că acest lucru "nu se va produce".

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO Priviți, soldații ucraineni folosesc obuzierele italiene FH70, dar trag cu muniție produsă în Finlanda!

3 ULTIMA ORĂ E disperare mare! / Rusia scoate din depozitele armatei și prima generaţie a lui T-80!

4 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…

5 Hopa! Soldații ruși și-au creat pe Telegram o „scorbură” pe care Kremlinul nu o poate controla