Coreea de Nord: Peste 200 de persoane ar fi murit în prăbușirea unui tunel în zona testelor nucleare (presă)

Coreea de Nord: Peste 200 de persoane ar fi murit în prăbușirea unui tunel în zona testelor nucleare (presă)

Peste 200 de persoane ar fi murit în prăbușirea unui tunel, la începutul lunii septembrie, în zona de teste nucleare din Coreea de Nord, incident cauzat de cel mai puternic test atomic subteran realizat până atunci de Phenian, a anunțat marți postul japonez de televiziune Asahi, citat de AFP.

Aproximativ 100 de muncitori se aflau la fața locului în momentul primei prăbușiri la acest complex situat la Punggye-ri, iar un al doilea accident de acest tip a survenit în timpul operațiunilor de salvare, făcând ca bilanțul estimativ al catastrofei să fie în total de 200 de morți, a relatat Asahi, citând surse nord-coreene neprecizate.

Drama s-a produs la câteva zile după cel de-al șasea test nuclear realizat de regimul de la Phenian din 2006 și până în prezent. Testul de la 3 septembrie a fost revendicat de Phenian ca un test reușit cu bombă cu hidrogen.

Acesta a fost la originea unui cutremur puternic, cu magnitudinea de 6,3, în timp ce experți au atras atenția că testele subterane ar putea cauza prăbușirea muntelui și produce scurgeri radioactive în atmosferă.

Testul de la 3 septembrie a provocat alunecări de teren în zona unde s-a produs explozia și dincolo de ea, conform unor imagini surprinse prin satelit a doua zi.

De obicei, Coreea de Nord nu recunoaște oficial existența accidentelor grave de pe teritoriul său, în special când au legătură cu programul său nuclear.

În ceea ce privește Coreea de Sud, Lee Eugene, purtător de cuvânt al Ministerului Unificării, a declarat doar că Seulul a luat la cunoștință de informație, dar că nu știe nimic legat de acest subiect.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

2 La Stampa / Elveția va refuza internarea la reanimare a bătrânilor bolnavi de coronavirus

3 Ciolacu, reacție dementă după ce a fost amendat de Poliție! Imbecilul se dă persecutat politic!

4 VIDEO Europarlamentar austriac: Nu știu dacă ați văzut cum se cultivă roșiile în Olanda, de aceea nu au gust. …

5 De citit! Asta a lăsat PSD moștenire României!