Coreea de Nord s-ar pregăti de un test cu o rachetă balistică lansată de pe un submarin

Coreea de Nord s-ar pregăti de un test cu o rachetă balistică lansată de pe un submarin

Armata Coreei de Sud a detectat semne potrivit cărora Coreea de Nord s-ar putea pregăti să testeze o rachetă balistică lansată de pe submarin (SLBM), a informat sâmbătă agenția de presă Yonhap, cu câteva zile înaintea vizitei vicepreședintelui american Kamala Harris, transmite Reuters.

Foto KCNA (arhivă)

Armata a detectat pregătiri săptămâna aceasta în Sinpo, provincia Hamgyong de Sud, Coreea de Nord, a informat Yonhap, citând o sursă militară sud-coreeană anonimă. Informația este în concordanță cu raportul unui think tank din SUA, care, săptămâna aceasta, a dat informații similare folosind imagini obținute din satelit.

Președintele sud-coreean Yoon Suk-yeol este la curent cu semnalele și mișcările care sugerează provocări nord-coreene, inclusiv lansarea unei rachete de pe submarin, a anunțat biroul prezidențial sâmbătă.

Vicepreședintele SUA Kamala Harris urmează să viziteze regiunea săptămâna viitoare și să se întâlnească cu liderii Japoniei și Coreei de Sud.

Un înalt oficial al administrației americane a declarat vineri într-o ședință de informare că un test nuclear sau o altă provocare ar fi posibilă în timpul vizitei lui Harris în regiune.

Un portavion american a sosit vineri în Coreea de Sud pentru prima dată în aproximativ patru ani, alăturându-se altor nave militare pentru a participa la exerciții comune cu forțele sud-coreene.

Coreea de Nord a denunțat desfășurarile militare și exercițiile comune anterioare ale SUA drept repetiții pentru război și dovezi ale politicilor ostile ale Washingtonului și Seulului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante