Corina Creţu: „Cu Gabi Firea am fost prieteni, dar nu poţi să spui chiar că nu ştii nimic. E vorba de un sistem”

Corina Creţu: „Cu Gabi Firea am fost prieteni, dar nu poţi să spui chiar că nu ştii nimic. E vorba de un sistem”

Europarlamentarul Corina Creţu consideră că faptele petrecute în „azilurile groazei” nu puteau fi făcute fără un „sprijin” politic, „poate transpartinic”, potrivit News.ro .

Corina Crețu. FOTO Facebook Corina Crețu

Corina Crețu. FOTO Facebook Corina Crețu

Fostul comisar european îi cere Gabrielei Firea să clarifice dacă a avut vreun rol.

Cu Gabi Firea am fost prieteni, am fost şi ziaristă, dar nu poţi să spui chiar că nu ştii nimic. Mai ales că eşti în funcţie, adică trebuie să-ţi asumi. Nu unul trebuie să-şi asume dacă ne convine politic, dacă nu ne convine politic folosim altă măsură”, a spus Corina Creţu.

Faptele ieșite la iveală s-au desfăşurat sub ochii unor oameni „care poate ar fi putut schimba lucrurile şi mă întreb cum pot dormi liniştiţi acei oameni”, a afirmat Corina Creţu duminică, într-o emisiune la Prima News.

„Încrederea în instituţii şi în politicieni va scădea dramatic”

Europarlamentarul a catalogat drept „zguduitor” ce se întâmplă.

„Cred că indiferent de culoarea politică la care se ajunge, sau la ambele culori politice, pentru că, până la urmă, e vorba de PSD şi PNL care conduc toate judeţele din România, dacă am ajuns să ne omorâm şi bătrânii cu sânge rece, fără să se întâmple nimic, încrederea în instituţii şi în politicieni va scădea dramatic”, a mai spus Corina Creţu în emisiune.

Amintim că peste 100 de persoane în vârstă au fost salvate marţi de poliţişti şi procurori ai DIICOT , în urma efectuării unor percheziţii la mai multe aziluri, unde bătrânii, mulţi cu dizabilităţi, erau bătuţi, înfometaţi şi puşi la muncă forţată.

Patru persoane au fost arestate preventiv și alte 11 se află în arest la domiciliu în cazul „azilurilor groazei”, potrivit deciziei Tribunalului București.

Medicii de la spitalele de urgență Floreasca și Gerota, care evaluează și tratează bătrânii aduși de la cele trei azile din Ilfov, au declarat că nu s-au mai confruntat cu astfel de cazuri de înfometare și neglijență .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat