Corneliu Porumboiu: Niciuna dintre acuzaţiile care mi se aduc mie sau societăţii mele nu sunt adevărate

Corneliu Porumboiu: Niciuna dintre acuzaţiile care mi se aduc mie sau societăţii mele nu sunt adevărate

Regizorul Corneliu Porumboiu afirmă, miercuri, că niciuna dintre acuzaţiile pe care i le aduce DIICOT, de evaziune fiscală şi spălare de bani, nu este adevărată şi precizează că documente care să ateste "netemeinicia acuzaţiilor" vor fi prezentate în contestaţiile care vor urma.

"La data de 18 octombrie am fost audiat de către DIICOT - Structura Centrală într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciul invocat de DIICOT în sarcina mea şi a societăţii mele este în cuantum total de 26.555 lei şi provine exclusiv din relaţia comercială dintre societatea mea cu un singur furnizor, derulată în anul 2014. Acuzaţiile personale care mi se aduc rezultă din calitatea mea de administrator al societăţii. Niciuna dintre acuzaţiile care mi se aduc mie sau societăţii mele nu sunt adevărate, iar documentele care atestă netemeinicia acuzaţiilor vor fi prezentate în cadrul contestaţiilor pe care urmează să le formulez", afirmă Corneliu Porumboiu, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Regizorul îşi exprimă încrederea că, după analizarea documentelor pe care le va prezenta parchetului, se va vedea că este nevinovat atât el cât şi societatea sa.

"În calitatea mea de scenarist şi regizor nu am supravegheat direct raporturile comerciale care fac obiectul dosarului penal, iar ca administrator al societăţii am delegat aceste domenii de activitate unor persoane competente. Am încredere că analizarea documentelor pe care le voi prezenta parchetului va duce la înlăturarea oricărui dubiu privind nevinovăţia mea şi a societăţii mele", a subliniat acesta.

Porumboiu consideră regretabil faptul că, deşi dosarul penal este format în 2019 şi priveşte raporturi contractuale din 2014, nu i s-au cerut niciodată lămuriri privind contractele vizate, apreciind că numele său este vehiculat "în mod disproporţionat" prin raportare la un prejudiciu care nu este adevărat.

"Este însă regretabil că, deşi dosarul penal este format în anul 2016 şi priveşte raporturi contractuale din 2014, niciodată până la punerea mea sub acuzare din data de 18 octombrie nu mi s-a solicitat vreo lămurire privind raporturile contractuale vizate. Mai mult, deşi dosarul vizează peste 100 de persoane şi un prejudiciu total de aproape 10 milioane lei, numele meu este vehiculat în mod disproporţionat prin raportare la prejudiciul, şi acesta neadevărat, de 26.555 lei care mi se impută", a precizat regizorul.

Corneliu Porumboiu şi-a exprimat încrederea că "justiţia va remedia cât mai repede această eroare".

Regizorul Corneliu Porumboiu şi producătorul de film Ada Solomon au fost puşi sub acuzare de procurorii DIICOT pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, constituire de grup infracţional organizat şi spălare de bani, au declarat luni, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Potrivit surselor citate, faptele sunt mai vechi, din perioada 2013 - 2015, şi au legătură cu finanţări obţinute de mai multe case de filme, printre care şi Castel Film, de la Centrul Naţional al Cinematografiei, o parte din bani fiind spălaţi prin firme fantomă.

Corneliu Porumboiu şi Ada Solomon au calitatea de suspecţi.

În dosar ar mai fi implicaţi şi alţi regizori şi producători de film.

Conform unui comunicat al DIICOT, se efectuează în acest caz cercetări faţă de 100 de persoane fizice şi juridice, iar prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind de aproximativ 9.970.344 lei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...