Coronavirus: 13 infectări cu varianta Omicron confirmate deocamdată după o petrecere de Crăciun în Norvegia

Coronavirus: 13 infectări cu varianta Omicron confirmate deocamdată după o petrecere de Crăciun în Norvegia

Cel puţin 13 persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu varianta Omicron a coronavirusului în urma unei petreceri de Crăciun organizate de o companie în Norvegia, alte cazuri fiind aşteptate să se confirme pe măsura realizării secvenţierii celor 64 de teste pozitive la COVID-19, au anunţat vineri autorităţile sanitare norvegiene, transmite Reuters.

Toţi cei 120 de participanţi la petrecerea desfăşurată într-un restaurant din Oslo erau vaccinaţi anti-COVID-19. Ei au efectuat şi un test rapid înainte, negativ la toţi - Organizaţia Mondială a Sănătăţii a atras atenţia că există un semn de întrebare asupra eficacităţii altor teste în afara celor PCR în detectarea variantei Omicron.

În urma petrecerii, 64 dintre cei 120 de participanţi au fost testaţi pozitiv la COVID-19, în ceea ce ar putea fi cel mai mare focar cu noua variantă a coronavirusului detectat până în prezent în Europa, îndreptăţind astfel temerile asupra transmisibilităţii ridicate a acestei variante şi a rezistenţei sale la vaccin.

Primul participant la petrecerea organizată de compania Scatec (din sectorul energiilor regenerabile) în cazul căruia a fost confirmată infectarea cu varianta Omicron efectuase o călătorie profesională în Africa de Sud, prima ţară care a semnalat săptămâna trecută această variantă, detectată între timp în toate părţile lumii. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria