Coronavirus: 160 de noi decese în Iran, aproape de un record

Coronavirus: 160 de noi decese în Iran, aproape de un record

Autorităţile iraniene informează luni că s-au înregistrat 160 de noi decese provocate de boala COVID-19, număr foarte apropiat de recordul de mortalitate pentru 24 de ore anunţat duminică, potrivit AFP.

Aceste noi pierderi de vieţi omeneşti ridică la 11.731 de decese bilanţul pandemiei de noul coronavirus în Iran, a declarat Sima Sadat Lari, purtătoare de cuvânt a Ministerului Sănătăţii, într-o conferinţă de presă televizată.

Potrivit purtătoarei de cuvânt, 2.613 persoane au fost testate pozitiv cu SARS-CoV-2 în cursul ultimelor 24 de ore. Asta ridică la 243.051 numărul de cazuri de infectări cu această boală confirmate oficial în Iran.

Republica Islamică, unde au fost anunţate primele cazuri oficiale în februarie, este de departe cea mai afectată ţară de pandemie din Orientul Apropiat şi Orientul Mijlociu.

Conform cifrelor oficiale din Iran, a căror fiabilitate a fost pusă sub semnul întrebării atât de experţi străini, cât şi de oficiali iranieni, epidemia pare să fi câştigat din nou teren în această ţară de la începutul lunii mai.

Duminică, purtătoarea de cuvânt a anunţat un număr record de 163 de decese pentru 24 de ore, peste precedentul record, de 162 de morţi, care data din urmă cu mai puţin de o săptămână.

În încercarea de a limita răspândirea bolii, guvernul şi-a anunţat intenţia de a impune respectarea fermă începând de duminică a obligaţiei de a purta mască în locurile publice închise (magazine, mijloacele de transport în comun, instituţii).

La televiziunea de stat, ai cărei prezentatori apar acum cu mască, se repetă de-a lungul întregii zile un nou mesaj: "Purtaţi mască".

Potrivit purtătoarei de cuvânt, nouă din cele 31 de provincii sunt clasate în zona "roşie", cel mai înalt nivel pe scara de risc de răspândire a virusului.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale