Coronavirus: 6,4 milioane de persoane din India au avut COVID-19 până în mai, potrivit testelor de anticorpi

Coronavirus: 6,4 milioane de persoane din India au avut COVID-19 până în mai, potrivit testelor de anticorpi

În contextul în care India a depăşit vineri pragul de 4,5 milioane de cazuri de COVID-19, principalul centru de cercetări medicale din această ţară a anunţat că un studiu randomizat realizat la nivel naţional şi bazat pe teste de anticorpi a dezvăluit că 6,4 milioane de rezidenţi ar putea să fi contractat deja noul coronavirus până la începutul lunii mai, informează DPA.

"Rezultatele primului studiu naţional de seroprevalenţă în rândul populaţiei indică faptul că 0,73% din adulţii din India au fost expuşi la infecţia provocată de SARS-CoV-2, totalizând 6,4 milioane de persoane până la începutul lunii mai", au declarat autorii acestui studiu realizat de Consiliul Indian pentru Cercetări Medicale.

Testele de anticorpi au analizat probe sangvine prelevate de la 28.000 de persoane din 21 de state indiene în perioada 11 mai - 4 iunie. Studiul a fost publicat în cel mai recent număr al Indian Journal of Medical Research.

Cu peste 4,5 milioane de cazuri, India ocupă în prezent locul al doilea în clasamentul ţărilor care au cele mai multe persoane diagnosticate cu COVID-19, fiind depăşită doar de Statele Unite, care au raportat 6,4 milioane de cazuri.

Cifrele comunicate de autorităţile din India, o ţară cu o populaţie de 1,3 miliarde de locuitori, continuă să crească în fiecare zi şi au ajuns joi la 96.551 de cazuri noi, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Bilanţul deceselor a ajuns în India la 76.271, iar media deceselor zilnice raportate în luna septembrie este de 1.000.

Primul caz de COVID-19 din India a fost raportat pe 30 ianuarie. Numărul cazurilor a crescut considerabil după ce guvernul de la New Delhi a relaxat la sfârşitul lunii mai măsurile stricte de carantină implementate timp de două luni pentru a limita impactul pandemiei asupra economiei naţionale. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Bula va exploda” / Avertismentul legendarului investitor Jeremy Grantham

2 Documente secrete despre Olaf Scholz, noul cancelar al Germaniei

3 Generalii PSD înainte de ședința CSAT...

4 Ce spune un șofer STB, sub protecția anonimatului, despre greva care a paralizat orașul, despre presiunile sin…

5 Milionarul Ioan Neculaie a fost dat în urmărire națională pentru că este de negăsit după condamnarea definitiv…