Coronavirus: 81.446 de cazuri noi în India, record pentru ultimele şase luni

Coronavirus: 81.446 de cazuri noi în India, record pentru ultimele şase luni

India a înregistrat vineri 81.466 de cazuri noi de COVID-19, cel mai mare număr de infectări zilnice din ultimele şase luni, în contextul în care al doilea val al pandemiei face ravagii în zonele urbane ale ţării, informează DPA.

Numărul de cazuri noi a fost cu peste 11% mai mare decât cel de joi, când ţara a înregistrat 72.330 de cazuri, potrivit datelor oferite de Ministerul Sănătăţii la nivel federal.

Acest număr zilnic de infectări este cel mai mare raportat de India din 2 octombrie, când au fost înregistrate 81.484 de cazuri noi. În total 469 de persoane au murit în ultimele 24 de ore după ce au contractat COVID-19, cel mai mare bilanţ zilnic al deceselor din 6 decembrie.

Mumbai, centrul financiar al Indiei şi capitala statului Maharashtra, a înregistrat 8.646 de cazuri noi, cea mai mare cifră de când pandemia a lovit oraşul anul trecut.

Capitala New Delhi a asistat, de asemenea, la un salt de 53% în numărul de cazuri faţă de ziua precedentă, după ce oraşul raportase 2.790 de infectări joi.

Infrastructura sanitară a fost supusă unor presiuni enorme în marile oraşe, printre care Pune, Bengaluru şi Chennai, care se luptă, de asemenea, cu o creştere a numărului de infecţii.

Potrivit experţilor în sănătate, creşterea numărului de cazuri este cauzată de apariţia unei noi tulpini de coronavirus, precum şi de nerespectarea măsurilor de siguranţă, inclusiv cea privind purtarea măştilor de protecţie.

India a administrat în ultimele 24 de ore 3,6 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19, un record zilnic de la începutul campaniei de vaccinare din ianuarie, care a coincis cu începutul unei noi etape în care cei peste 45 de ani vor putea fi imunizaţi, potrivit EFE.

Oamenii de ştiinţă au prognozat că al doilea val al pandemiei va atinge vârful în India până la 15-20 aprilie, apoi va înregistra o scădere bruscă în următoarele 20 de zile, a raportat ziarul Times of India.

India a raportat peste 12,3 milioane de contaminări cu COVID-19, al treilea cel mai mare număr de cazuri după Statele Unite şi Brazilia, şi 163.396 de decese asociate acestei boli. AGERPRES/ (AS - autor: Ana Alecu, editor: Codruţ Bălu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro