Coronavirus: Accesul în baruri şi restaurante în Cehia se va face doar pe bază de certificat verde

Coronavirus: Accesul în baruri şi restaurante în Cehia se va face doar pe bază de certificat verde

Barurile şi restaurantele din Cehia sunt de acum obligate să verifice certificatul verde COVID-19 al clienţilor, una dintre cele câteva măsuri noi luate ca răspuns la pandemia de coronavirs, intrate în vigoare de luni, relatează dpa.

Barurile şi restaurantele au voie să servească doar oaspeţii care pot dovedi că sunt complet vaccinaţi anti-COVID, sunt trecuţi prin boală sau pot prezenta un test negativ recent.

Guvernul ceh a ameninţat cu penalităţi severe pentru operatori dacă aceştia sunt prinşi că nu respectă noile măsuri.

Măsura, adoptată de guvernul premierului ceh în exerciţiu, Andrej Babis, a atras critici din partea proprietarilor de restaurante.

Guvernul îşi transferă responsabilitatea pentru combaterea pandemiei către întreprinzătorii privaţi, deja puternic afectaţi de criză, au spus unii dintre ei.

Totodată, perioada de valabilitate a testelor s-a scurtat: testele antigen sunt valabile în prezent doar 24 de ore în loc de trei zile, iar testele PCR trei zile în loc de o săptămână.

De asemenea, o altă măsură intrată în vigoare de luni prevede ca testele să fie plătite de pacient, în loc ca guvernul să suporte costul acestora.

Cu 57% din populaţie complet vaccinată, rata de imunizare în Cehia este scăzută în comparaţie cu alte ţări membre UE.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

5 Ce se întâmplă în China?