Coronavirus: Agenţia Europeană pentru Medicamente a început examinarea vaccinului Sputnik V

Coronavirus: Agenţia Europeană pentru Medicamente a început examinarea vaccinului Sputnik V

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat joi că a început examinarea vaccinului rus Sputnik V împotriva COVID-19, etapă crucială în vederea utilizării sale în Uniunea Europeană, transmite AFP.

''AEM a început un studiu continuu asupra Sputnik V, un vaccin contra COVID-19 dezvoltat de centrul naţional rus de epidemiologie şi microbiologie Gamaleya'', a indicat agenţia cu sediul la Amsterdam.

Foto: (c) ANATOLY MALTSEV / EPA


Pe de altă parte, fondul de sănătate rus RDIF a declarat că Moscova se aşteaptă ca mai multe ţări membre ale Uniunii Europene să aprobe până la finalul acestei luni utilizarea vaccinului Sputnik V şi că Rusia poate furniza vaccinuri pentru 50 de milioane de europeni începând din luna iunie dacă serul rusesc obţine aprobarea la nivelul UE.

Directorul RDIF, Kirill Dmitriev, a spus că acest fond promovează la nivel internaţional vaccinul Sputnik V.

Foto: (c) Xinhua


Dmitriev a declarat pentru Reuters că doza de vaccin poate acţiona ca o punte între Europa şi Rusia şi că potenţiala sa lansare în UE nu ar trebui să fie politizată. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /