Coronavirus: Angajaţi din sectorul alimentar, scutiţi de izolare în caz de contact cu un pacient cu COVID-19

Coronavirus: Angajaţi din sectorul alimentar, scutiţi de izolare în caz de contact cu un pacient cu COVID-19

Guvernul britanic a anunţat vineri că peste 10.000 de angajaţi din sectorul alimentar vor fi scutiţi de izolare în caz de contact cu un pacient depistat cu coronavirus, pentru a evita problemele de aprovizionare în Regatul Unit, în momentul creşterii numărului de infectări cu COVID-19, relatează AFP.

Începând din această săptămână, unii dintre aceşti angajaţi vor putea evita să stea în izolare timp de zece zile cu condiţia să prezinte zilnic un test negativ pentru COVID-19, indiferent dacă sunt sau nu vaccinaţi.

Regatul Unit se confruntă cu o explozie de infectări cu varianta Delta a coronavirsului, conducând la plasarea în carantină a sute de mii de persoane care au intrat în contact cu pacienţi cu COVID-19 şi afectând activitatea economică. În urma publicării în presă a unor imagini cu rafturi goale în unele supermarketuri, guvernul britanic s-a grăbit să acţioneze.

"Am identificat aproape 500 de locaţii cheie, care includ circa 170 de depozite de supermarketuri, în plus faţă de aproximativ 200 de producători cheie, precum producătorii noştri de pâine şi companiile de produse lactate etc.", a declarat ministrul Mediului şi Agriculturii, George Eustice, pentru Sky News.

"Toate persoanele care lucrează în aceste locaţii strategice, depozite de distribuţie şi locuri de producţie, vor putea recurge la acest plan", a adăugat el, precizând că ar putea fi vizate "probabil mai mult de 10.000 de persoane".

Într-un comunicat publicat joi seară, guvernul britanic a declarat că a primit asigurări de la oficiali din industria alimentară că problemele de aprovizionare nu sunt "generalizate".

Exceptări mai limitate sunt prevăzute în alte sectoare, precum serviciile de sănătate, transportul şi energia, pentru persoanele complet vaccinate care prezintă un test negativ şi care au fost desemnate de către angajatorul lor.

Din 16 august, guvernul britanic intenţionează să elimine obligaţia de autoizolare pentru cazurile de contact complet vaccinate.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

2 Lovitură sub centură pentru Putin de la aliatul său, Lukașenko

3 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

4 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

5 „Regrupare tactică” la Lîman. Forțele de ocupație fug mâncând pământul. Kievul spune că toate căile de acces sunt ”sub controlul focului” ucrainean