Coronavirus: Angela Merkel, în favoarea unor restricţii mai dure în Germania

Coronavirus: Angela Merkel, în favoarea unor restricţii mai dure în Germania

Cancelarul Angela Merkel este de acord cu solicitările de a se introduce un lockdown mai strict, pentru o scurtă perioadă, în Germania pentru a limita răspândirea coronavirusului în contextul înmulţirii infectărilor, a spus miercuri o purtătoare de cuvânt a guvernului, potrivit AFP.

Germania se confruntă cu al treilea val al pandemiei, iar liderii unor landuri au cerut un lockdown scurt mai dur, în paralel cu campania de vaccinare împotriva COVID-19.

"Orice apel pentru un lockdown scurt, uniform, este corect", a declarat presei purtătoarea de cuvânt Ulrike Demmer, adăugând că Germania se confruntă cu un număr tot mai mare de pacienţi la terapie intensivă.

"Avem nevoie de o rată de incidenţă stabilă la sub 100", a spus ea, făcând referire la numărul de cazuri pe o perioadă de şapte zile şi la 100.000 de locuitori. Conform Institutului Robert Koch, incidenţa este în prezent de 110,1.

Ea a mai declarat că guvernul analizează dacă este nevoie mai degrabă de măsuri naţionale, decât de unele regionale.

Numărul cazurilor confirmate de coronavirus în Germania a crescut cu 9.677 miercuri, ajungând la 2,9 milioane, a precizat Institutul Robert Koch pentru boli infecţioase. Numărul total al deceselor cauzate de COVID-19 este de 77.401. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Primul general român format la Harvard răspunde unei întrebări presante. Ce șanse mai are Ucraina să învingă Rusia

3 Citiți și judecați voi...

4 „De ce stă Spania cu sute de tancuri și sisteme de apărare aeriană? Împotriva cui vor să le folosească?”

5 Așa o fi?