Coronavirus: Aproape 200.000 de teste rapide retrase din cauza riscului crescut de rezultate fals pozitive

Coronavirus: Aproape 200.000 de teste rapide retrase din cauza riscului crescut de rezultate fals pozitive

Fabricantul australian de dispozitive medicale Ellume a declarat că a retras aproape 200.000 de auto-teste pentru depistarea noului coronavirus livrate în SUA din cauza unui risc crescut de rezultate fals pozitive, relatează miercuri AFP.

Marţi, Agenţia americană a medicamentelor FDA a alertat asupra "riscului de rezultate fals pozitive în cazul anumitor loturi de teste de COVID-19 la domiciliu produse de Ellume, din cauza unei probleme de fabricaţie recent identificate".

Rezultatele negative nu par să fie "afectate de problema de fabricaţie", se precizează în comunicat.

"FDA cooperează strâns cu Ellume pentru a evalua controalele de fabricaţie suplimentare ale societăţii şi alte măsuri de remediere cu scopul de a asigura rezolvarea problemei", menţionează agenţia.

Un purtător de cuvânt al Ellume contactat miercuri de AFP a precizat că au fost afectate 195.000 din 3,5 milioane de teste expediate în SUA şi destinate inclusiv Ministerului apărării.

Retragerea a fost ordonată după semnalarea de rezultate fals pozitive în procente anormal de ridicate în anumite loturi, a indicat societatea într-un comunicat datat 1 octombrie.

"Cer scuze sincere şi din partea întregii noastre companii pentru stresul sau dificultăţile pe care le-ar fi putut întâmpina oamenii din cauza rezultatelor fals pozitive", a declarat fondatorul Ellume, Sean Parsons.

Produsul Ellume, disponibil fără reţetă, a devenit anul trecut primul test rapid de depistare a noului coronavirus la domiciliu care a obţinut autorizarea de utilizare de urgenţă în SUA.

Ellume a afirmat că a reluat distribuirea de teste în SUA după identificarea cauzei şi introducerea de controale suplimentare.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /