Coronavirus: AstraZeneca va furniza 700.000 de doze dintr-un tratament cu anticorpi în SUA

Coronavirus: AstraZeneca va furniza 700.000 de doze dintr-un tratament cu anticorpi în SUA

Grupul farmaceutic suedezo-britanic AstraZeneca a anunţat marţi încheierea unui acord cu SUA pentru furnizarea către această ţară în acest an a până la 700.000 de doze dintr-un tratament cu anticorpi împotriva COVID-19, în curs de dezvoltare, informează AFP.

AstraZeneca a dezvăluit într-un comunicat anunţul cu privire la acest medicament, în condiţiile în care vaccinul său împotriva COVID-19 a fost suspendat în mai multe ţări din cauza unor suspiciuni privind efecte adverse.

Acordul cu Departamentul Sănătăţii şi cel al Apărării ale SUA prevede furnizarea a 500.000 de doze suplimentare din acest medicament cu anticorpi (al cărui nume de cod este AZD7442), care este în fază finală de dezvoltare şi ar urma să prevină şi să trateze boala.

AstraZeneca a încheiat deja un prim acord în octombrie anul trecut pentru 100.000 de doze, la care se adaugă 100.000 promise numai Departamentului Apărării, ceea ce majorează numărul total de doze promise SUA la 700.000.

În total, valoarea acordurilor încheiate cu SUA pentru dezvoltarea tratamentului şi pentru doze în 2021 se ridică la 726 de milioane de dolari.

Guvernul american a finanţat dezvoltarea acestui medicament care este o combinaţie a doi anticorpi şi a cărei ultimă fază de testare este în curs, asupra a 9.000 de persoane în lume.

AstraZeneca se confruntă cu îngrijorări în creştere în ceea ce priveşte vaccinul său contra COVID-19, suspendat în mai multe ţări europene după grave probleme sangvine la persoane vaccinate.

Grupul farmaceutic aşteaptă un aviz din partea Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA), în timp ce experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) analizează marţi siguranţa vaccinului.

Potrivit laboratorului, care nu încetează să apere calitatea vaccinului său, această problemă se adaugă unei noi reduceri a livrărilor sale în Uniunea Europeană până în iunie, pe care AstraZeneca a fost constrânsă să o anunţe evocând probleme cu exporturile. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Cum ar putea o gură care se spurcă prin sex oral să ia anafura, agheasma sau să sărute sfintele icoane / Dacă î…

2 Bobonete, înfierbântat după ce-a văzut pozele hot cu Mădălina Ghenea în dormitor

3 Dezvăluiri BNR / Zborurile secrete cu tone de aur românesc la bord

4 Așa o fi?

5 Judecător / Ion Cristoiu nu a putut demonstra că nu a colaborat cu Securitatea