Coronavirus: Biden şi Obama critică într-un videoclip gestionarea de către preşedintele Trump a pandemiei

Coronavirus: Biden şi Obama critică într-un videoclip gestionarea de către preşedintele Trump a pandemiei

Candidatul democrat la preşedinţia SUA Joe Biden şi fostul preşedinte Barack Obama au lansat joi un videoclip în care critică răspunsul preşedintelui Donald Trump la pandemia de coronavirus şi evidenţiază experienţa lui Biden, relatează dpa.

 


Videoclipul, parte a campaniei lui Biden care se va confrunta cu Trump în alegerile din noiembrie, îi arată pe cei doi angajându-se într-o conversaţie purtată respectând distanţa socială despre timpul lor la serviciu şi aspecte care l-ar ajuta pe Biden să gestioneze epidemia care a dus la moartea a peste 143.000 de persoane în Statele Unite.

''Vă puteţi imagina afirmând când eraţi preşedinte, spunând: 'Nu este responsabilitatea mea?' 'Nu îmi asum nicio responsabilitate?', afirmă Biden despre Trump. ''Nu înţeleg incapacitatea lui de a înţelege prin ceea ce trec oamenii'', a spus el.

Obama laudă capacitatea fostului său vicepreşedinte de ''a relaţiona'' şi evidenţiază eforturile sale personale, inclusiv pierderea unui membru al familiei în lupta cu cancerul, ca motiv pentru care Biden ar fi un lider eficient şi empatic.

De asemenea, Biden îşi promovează obiectivul de a ''construi din nou mai bine'', un slogan care cuprinde planuri de creştere a salariilor, investiţii în infrastructură, creşterea accesului la îngrijiri pentru copii şi reînnoirea sistemului de sănătate publică din SUA, printre alte politici.

Aceasta a fost prima conversaţie publică personală dintre Biden şi Obama de la începutul pandemiei.

Cei doi sunt arătaţi în videoclip sosind la întâlnire purtând măşti şi apoi vorbind la distanţă, cu feţele descoperite.

Obama l-a susţinut oficial pe Biden la preşedinţie în aprilie. În videoclip, Obama spune că aşteaptă cu nerăbdare să facă tot ceea ce poate pentru a ajuta. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 ULTIMA ORĂ Un general american anunță că Rusia ia în considerare capitularea în războiul împotriva Ucrainei

3 Aviația tactică a Rusiei a dispărut din Ucraina. De ce oare?

4 CTP / „Juriul de la Chișinău a acordat zero puncte României. Ce ziceți de asta?”

5 Notă internă strict secretă a FSB: Agenții ruși „cred că Putin este bolnav în faza terminală”