Coronavirus: Bilanţul contagierilor scade în Europa, pe fondul stagnării campaniei de vaccinare (ECDC)

Coronavirus: Bilanţul contagierilor scade în Europa, pe fondul stagnării campaniei de vaccinare (ECDC)

Bilanţul contagierilor cu noul coronavirus continuă să scadă în Europa, la fel ca spitalizările sau mortalitatea, deşi campania de vaccinare a intrat în impas, a avertizat marţi Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) citat de EFE.

Numărul contagierilor s-a redus cu 20% săptămâna trecută faţă de cea anterioară - deşi în Spania şi în Franţa cazurile au crescut la cei cu vârsta peste 65 de ani - în timp ce rata mortalităţii a scăzut cu 80%, iar numărul spitalizărilor s-a stabilizat la nivelul din noiembrie anul trecut, înainte de focarele de Omicron.

"Avem o transmisibilitate în scădere, dar situaţia este foarte variată în Uniunea Europeană, cum a fost şi în perioada pandemiei. În pofida acestei scăderi, pandemia nu s-a încheiat, iar virusul este în continuare aici", a declarat directoarea ECDC, Andrea Ammon.

Aproximativ 73% din populaţia UE a fost vaccinată anti-COVID-19 cu schema completă, iar 64% dintre cei cu vârsta peste 18 ani au primit şi doza booster, deşi cifrele au cunoscut o stagnare în ultimele săptămâni.

Şi ratele de vaccinare variază considerabil între ţări şi între grupurile de vârstă.

Astfel, în unele ţări europene, doar jumătate din populaţie a început programul de vaccinare.

În Europa, procentul total al celor cu vârsta sub 18 ani vaccinaţi cu schema completă este de doar 23%.

În condiţiile în care peste 60% dintre minorii cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani nu au fost vaccinaţi anti-COVID-19, procentul fiind şi mai mare la categoria de vârstă 5 - 9 ani, a precizat directoarea ECDC pentru boli prevenibile şi imunizare, Lucia Pastore-Celentano.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”