Coronavirus: Brazilia înregistrează alte 318 decese şi o săptămână cu cel mai scăzut indice de mortalitate din 2021

Coronavirus: Brazilia înregistrează alte 318 decese şi o săptămână cu cel mai scăzut indice de mortalitate din 2021

Brazilia a înregistrat duminică 318 decese de COVID-19, iar bilanţul total a ajuns la 574.527 de morţi, dar a încheiat o săptămână cu cel mai scăzut indice de mortalitate de la începutul anului 2021, au informat surse oficiale citate de EFE.

Potrivit bilanţului publicat de Consiliul Naţional al Secretariatelor de Sănătate (CONASS), în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 14.404 noi cazuri de coronavirus, astfel încât număr total al contagierilor de la începerea pandemiei a ajuns la 20.570.891.

Potrivit raportului CONASS, programul de vaccinare avansează în întreaga ţară, iar aproape toate persoanele adulte au primit cel puţin o doză de vaccin, fapt ce a contribuit ca situaţia să se afle sub control în ultimele două săptămâni, în pofida răspândirii variantei Delta.

Plajele din Rio de Janeiro şi din Sao Paulo s-au umplut de turişti în acest sfârşit de săptămână, deşi această variantă a noului coronavirus, mai agresivă şi mai contagioasă, este prezentă în cele două mari metropole braziliene şi s-a răspândit deja vertiginos în întreaga ţară.

Cu plajele sale foarte aglomerate, Rio de Janeiro traversează un moment "delicat", potrivit autorităţilor sanitare, care s-au arătat îngrijorate de escaladarea numărului de contagieri din ultimele săptămâni, atribuită variantei Delta.

Totuşi, nu există încă o mare presiune asupra sistemului sanitar, iar Secretariatul de Sănătate din Rio de Janeiro a precizat că acest lucru se datorează campaniei de vaccinare din această metropolă, unde aproape întreaga populaţie de peste 18 ani a primit cel puţin o doză de vaccin.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu