Coronavirus: Canada consideră că toate vaccinurile aprobate sunt sigure, inclusiv serul AstraZeneca (Justin Trudeau)

Coronavirus: Canada consideră că toate vaccinurile aprobate sunt sigure, inclusiv serul AstraZeneca (Justin Trudeau)

Experţii canadieni în sănătate sunt siguri că toate vaccinurile anti-COVID-19 care sunt administrate în această ţară sunt sigure, inclusiv cel produs de AstraZeneca, a declarat luni prim-ministrul Justin Trudeau, citat de Reuters.

Germania Italia şi Franţa au devenit luni cele mai recente state care şi-au trecut numele pe lista ţărilor din Europa care au suspendat administrarea vaccinului AstraZeneca după raportarea unor afecţiuni în rândul persoanelor vaccinate.

"Experţii noştri în sănătate... colectează date în mod continuu şi ne-au dat asigurări că toate vaccinurile administrate în Canada sunt sigure şi eficiente, inclusiv cel produs de AstraZeneca", a declarat prim-ministrul Justin Trudeau într-o conferinţă de presă televizată, organizată în oraşul Montreal.

"Evident, urmărim ce se întâmplă cu un anumit lot în Europa. Putem să îi asigurăm pe toţi canadienii că niciuna dintre dozele noastre de vaccin AstraZeneca nu provine din acel lot", a adăugat prim-ministrul Canadei.

Canada a autorizat vaccinul AstraZeneca luna trecută şi a comandat 20 de milioane de doze de la producătorul britanico-suedez. Autorităţile din Ottawa şi-au asigurat, de asemenea, 2 milioane de doze suplimentare în virtutea unui acord semnat cu Serum Institute of India, pe care se aşteaptă să le primească până la jumătatea lunii mai.

Justin Trudeau a făcut aceste declaraţii în cadrul unui eveniment la care a participat alături de Francois Legault, premierul provinciei francofone Quebec, care a spus că specialiştii de la Ministerul regional al Sănătăţii sunt de părere că vaccinul AstraZeneca nu prezintă riscuri pentru sănătatea persoanelor imunizate.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro