Coronavirus: Cazurile de COVID-19, din nou în creştere în Danemarca şi Norvegia

Coronavirus: Cazurile de COVID-19, din nou în creştere în Danemarca şi Norvegia

Numărul de cazuri noi de coronavirus a crescut din nou în Danemarca şi Norvegia în ultimele săptămâni, informează DPA.

Institutul danez responsabil cu gestionarea răspunsului la pandemie, Statens Serum Institut (SSI), a raportat joi o creştere cu 73% a cazurilor de COVID-19 în primele două săptămâni ale lunii octombrie. Aceasta corespunde unei incidenţe de 148 - regiunea capitalei Copenhaga fiind în particular afectată.

În Norvegia, numărul persoanelor testate pozitiv pentru COVID-19 a crescut cu 53% într-o săptămână. Cu toate acestea, cazurile care necesită spitalizare sunt la un nivel scăzut în ambele ţări.

Danemarca şi Norvegia au relaxat aproape toate restricţiile asociate COVID-19 cu câteva săptămâni în urmă. Purtarea măştilor nu mai este obligatorie, iar certificatul sanitar nu mai este necesar pentru a putea intra în restaurante şi muzee. În Norvegia, circa 87% din populaţia adultă este în prezent vaccinată cu schemă completă.

În pofida creşterii numărului de cazuri, guvernul norvegian a decis să nu introducă restricţii la nivel naţional pentru moment, însă este pregătit să o facă, dacă este necesar, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Ingvild Kjerkol.

Autorităţile din oraşul Tromso, unde s-a constatat o creştere îngrijorătoare a numărului de cazuri, au sfătuit joi rezidenţii să păstreze din nou distanţarea fizică, să poarte măşti de protecţie şi să lucreze de acasă.

În Danemarca, unde 75% din populaţie este în prezent vaccinată cu schemă completă, 1.847 de cazuri noi de coronavirus au fost înregistrate de miercuri, iar 212 persoane au fost spitalizate pentru COVID-19.

În acest context, ministrul Sănătăţii Magnus Heunickem a declarat la postul public de radio că ar putea deveni necesară reintroducerea de restricţii. AGERPRES/ (AS - autor: Ana Alecu, editor: Mariana Ionescu, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...