Coronavirus: China a început vaccinarea persoanelor de peste 60 de ani şi a celor cu boli cronice

Coronavirus: China a început vaccinarea persoanelor de peste 60 de ani şi a celor cu boli cronice

China a început vaccinarea anti-COVID-19 a persoanelor de peste 60 de ani şi celor cu boli cronice după ce s-a încheiat vaccinarea personalului sanitar care lucrează în prima linie împotriva noului coronavirus, a informat marţi Comisia Naţională de Sănătate citată de EFE.

De asemenea, întregul personal din localităţile de frontieră ale provinciei de nord Heilongjiang a fost vaccinat, având în vedere că autorităţile le consideră cele mai susceptibile să se infecteze în urma focarelor înregistrate în cadrul persoanelor venite din Rusia, potrivit televiziunii de stat CCTV.

Comisia a publicat luni primele norme oficiale privind vaccinarea anti-COVID-19, în care mizează pe inocularea celor cu vârsta peste 60 de ani, considerând că studiile din prima şi a doua fază a celor patru vaccinuri aprobate până acum garantează securitatea acestui grup de persoane.

Potrivit ziarului Global Times, încă nu există date finale privind eficacitatea acestor vaccinuri pentru a proteja împotriva bolii, iar autorităţile au pus drept condiţie continuarea studiilor clinice pentru a fi aprobată utilizarea lor comercială.

Unele oraşe ca Beijing sau Shanghai au început deja vaccinarea celor de peste 60 de ani şi celor cu boli cronice, în mod voluntar şi atunci când starea lor fizică este suficient de bună pentru ca riscul de infecţie să nu constituie o problemă.

Deocamdată, Comisia nu recomandă vaccinarea celor cu vârsta sub 18 ani, deşi Zhang Yuntao, vicepreşedintele Grupului Naţional de Biotehnologie din China a declarat recent că se va consulta cu Administraţia Naţională a Produselor Medicale (NMPA) pentru lansarea vaccinării şi a celor cu vârste cuprinse între 3 şi 17 ani.

Până în prezent, potrivit datelor oficiale, China a administrat în total 106,6 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…